30% харчових підприємств Києва працюють з порушенням санітарних норм, - Держпродспоживслужба

Результатом моніторингу, проведеного Держпродспоживслужбою у місті Києві стало виявлення того факту, що у 30% підприємств, які здійснюють обіг харчових продуктів, виявлені порушення санітарно-гігієнічних і ветеринарно-санітарних норм. Про це повідомляють на сайті Служби.
Ці підприємства самостійно вирішили тимчасово припинити роботи з метою проведення санітарного дня, ремонтних робіт, приведення документації в порядок, передає Радіо Свобода.
У Держпродспоживслужбі зазначають, що у ході моніторингу виявлені порушення – продукти харчування постачаються без супровідних документів, порушений термічний процес приготування страв (технологія, правила зберігання), технологічне обладнання застаріле, відсутні особисті медичні книжки у персоналу.
Крім того, у службі повідомляють, що станом на 2 липня зареєстровані 34 випадки захворювань на гостру кишкову інфекцію, можливим етіологічним фактором є збудник сальмонельозу.
Минулого тижня у Держпродспоживслужбі заявляли, що у Києві 20 людей госпіталізували після вживання суші в ресторані.