Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Бердичеві вперше проходить фестиваль "Французька весна"

24 квітня, 14:02
Фото автора

Нинішнього року Бердичів  вперше приєднався до  українських міст, де відбувається фестиваль «Французька весна». Відкриття фестивалю проходило на площі Центральній. Тут була встановлена сцена, тут зібралися бердичівляни різного віку, які з цікавістю і захопленням поринули в романтичну атмосферу «Французької весни». Фестиваль відкрили  міський голова Василь Мазур, давні друзі Бердичева - президент компанії «BETEN International» Жан Рош, директор ТОВ «Бальзак-інвестиції» Тімоте Малонга. Промовці говорили, що це надзвичайно важлива подія для міста, яка зміцнює міжнародні культурні зв’язки, сприяє  поглибленню україно-французьких відносин . Згадували і про «візит» першого відомого француза до Бердичева Оноре де Бальзака, який саме тут обвінчався зі своєю коханою Евеліною Ганською.

Кохання  відомого французького письменника і його «північної зорі» надихнуло на створення  творчої програми  і юних митців Бердичева, які виступали на сцені. Площею линули  чудові пісні і вірші французькою мовою, була нагода у присутніх на святі подивитися мистецькі  номери  у виконанні артистів міського Палацу культури, представників навчальних закладів міста, молодіжного центру «М-формація», послухати ніжні мелодії у виконанні духового оркестру…

«Французька весна» у Бердичеві ще продовжуватиметься протягом цього тижня. Низка заходів відбудеться у галереї «Бальзак», де триватиме  виставка картин сучасного французького художника стріт-арту Жюльєна Маллана. На бердичівлян ще чекає ніч короткометражного кіно, театральна вистава «Ассо та Піаф», конкурс дитячих малюнків і майстер-клас від французького шеф-кухаря.

Оксана Климчук, Житомирська область. Фото автора.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати