У Львові розпочалося Свято шоколаду

Солодкий захід стартував у львівському Палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) 4 березня і триватиме п’ять днів – до 8 березня включно. «Це всеукраїнська подія, яка вже вдесяте збирає найкращі солодкі бренди та виробників шоколаду ручної роботи України», – говорить директор Свята шоколаду Андрій Сидор й обіцяє ще більше, ніж у всі попередні роки, вразити відвідувачів, адже свято – ювілейне.
Отож найкращі виробники шоколаду представляють свою найсмачнішу продукцію, а гості мають можливість скуштувати оригінальні шоколадні напої, придбати шоколадні сувеніри та взяти участь у різноманітних майстер-класах від шоколатьє.
Цього року на святі діє інтерактивний Музей шоколаду. Гостей зустрічають охоронці шоколадних таємниць – маленькі солодкі ведмедики. У музеї відвідувачам розповідають про історію шоколаду та про те, з чого і як його виготовляють.
Уже традиційно у Палаці мистецтв працює Шоколадний ярмарок, на якому виробники та представники шоколадної індустрії, кондитерські та майстерні шоколаду ручної роботи презентують вироби, зроблені спеціально до свята.
Вразить публіку й Галерея скульпторів, у якій львівські митці на очах у відвідувачів створюють шоколадні фігури найрізноманітніших форм та розмірів, частина з яких доповнить Шоколадне місто.
Маленьких відвідувачів шоколадного фесту запрошують у мандри «Дитячою шоколадною країною», де все зроблене із шоколаду – таке собі місто із шоколадними будівлями і залізницею. Крім того, кожен маленький гість може взяти участь у виготовленні улюблених солодощів, зокрема – власного шоколадного вагончика, який можна «навантажити» горішками, родзинками, печивом та іншими ласощами.
Також на святі обладнали кілька «шоколадних» фотозон, і це –5-метровий шоколадний млин із ведмедем, 9-метрова шоколадна коробка цукерок, то ж всі охочі можуть зробити особливе фото на згадку.
Враженнями зі свята відразу можна поділитися з рідними та близькими, скориставшись послугами святкової пошти «Зі Львова – з любов’ю».
Тетяна КОЗИРЄВА, Львів.
Фото «Дню» надали організатори Свята шоколаду.