Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ярема відмовився від допомоги Гаазького трибуналу в розслідуванні вбивств на Майдані, - Купрій

09 грудня, 14:56

Генеральний прокурор України Віталій Ярема відмовився від допомоги Гаазького трибуналу у розслідуванні по справі розстрілів активістів на Майдані. Про це у Фейсбук написав народний депутат, заступник голови Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віталій Купрій.

За інформацією Купрія, 25 лютого 2014 р. Верховною Радою України було направлено заяву в Гаазький трибунал про визнання Україною юрисдикції цього суду про вчинення злочинів проти людяності під час мирних акцій протесту з 30 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року.

"Родичі Небесної сотні, постраждалі активісти на Майдані, правозахисники з нетерпінням очікували приїзду в Україну міжнародних прокурорів для встановлення справедливості та притягнення винних осіб до відповідальності. Однак Генеральний прокурор Віталій Ярема приховав від громадськості конкретний час і місце цієї зустрічі з представниками Гаазького трибуналу. На цю зустріч навіть не запросили ініціаторів заяви, представників Верховної Ради, зокрема з профільного Комітету", - написав Купрій.

"Як виявилося, відомство Яреми відмовився від допомоги міжнародного слідства, посилаючись на те, що Генпрокуратура України працює в цьому напрямку ефективно. Переконаний, відмова від допомоги представників Гаазького трибуналу підкреслює факт небажання Яреми розслідувати злочини проти людяності", - додав Купрій.

 

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати