Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Йованович на акції в Києві вшанувала пам'ять загиблого 2 роки тому журналіста Шеремета

20 липня, 09:51
Фото Depo.ua

Надзвичайний і повноважний посол США в Україні Марі Йованович вшанувала пам'ять загиблого два роки тому журналіста інтернет-видання "Українська правда" Павла Шеремета.

Йованович прийшла в п'ятницю, 20 липня, вранці до місця загибелі Шеремета в центрі Києва на перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка, передає "Інтерфакс-Україна".

Крім того, до місця події жителі та гості столиці приносять квіти, а громадські активісти тримають плакати, на яких написано: "20.07.2016. Київ. Павло Шеремет, два роки вбивць досі не знайдено".

Як повідомлялося, у березні 2017 року президент Петро Порошенко заявив, що Служба безпеки має "підставити плече" правоохоронцям у питанні розкриття резонансних вбивств журналіста Павла Шеремета і політика Дениса Вороненкова, а розкриття цих вбивств є справою честі.

Нагадаємо, 20 липня 2016 року о 7:45 в центрі Києва було висаджено у повітря машину керівника "Української правди" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху. Слідчі заявили, що вважають пріоритетною версією вбивства Шеремета його журналістську діяльність в Україні та інших країнах. Через рік директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко повідомив, що слідство, ґрунтуючись на низці факторів, вважає дуже ймовірним російський слід у вбивстві журналіста Шеремета і низки українських високопоставлених офіцерів.

9 жовтня 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що розслідування вбивства Шеремета просуватиметься більш активно після отримання "зачіпки" для слідства.

Читайте також - «Справа Шеремета»: контекст і підтекст

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати