Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сполучені Штати і Південна Корея завершили найбільші літні військові навчання

29 серпня, 12:52

Сполучені Штати і Південна Корея у четвер завершили великі щорічні навчання «Щит свободи Ульчі», які базувались на сценарії розв’язання КНДР повномасштабної війни із застосуванням усіх видів зброї, зокрема ракет різних типів. Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

За даними Об’єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї загалом у маневрах, які розпочалися 19 серпня, взяли участь близько 19 000 південнокорейських військовослужбовців, було проведено 48 одночасних польових тренувань, таких як висадка морського десанту та етап навчань із бойовою стрільбою, порівняно з 38 польовими заходами, проведеними минулого року.

Цього року під час тренувань сил цивільної оборони, що проходять у рамках навчань, уперше відпрацьовувався сценарій із ядерним ударом Північної Кореї. Військові навчання, втім, не передбачали такого сценарію.

У період навчань Міноборони Південної Кореї вперше провело свою окрему нараду з відповідними урядовими відомствами з питань реагування на дезінформацію на тлі зростання занепокоєння з приводу загроз гібридної війни.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони Південної Кореї пропонує наступного року збільшити військовий бюджет на 3,6%, до рекордних 61,6 трлн вон (приблизно $46,3 мільярда), аби посилити можливості реагування на нові військові загрози з боку КНДР.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати