Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

I ТАКЕ БУВАЄ

09 лютого, 00:00

Складено список найбезглуздіших аварій

Norwich Union, найбільша страхова компанія Великої Британії, опублікувала список із десяти найбезглуздіших пояснень із приводу пошкодження застрахованого авто. З’ясувалося, що найчастіше дивні автоінциденти відбуваються з участю тварин. Лідирує в цьому списку ушкодження лобового скла замороженою білкою, яка впала з дерева. На другому місці знаходиться падіння оленя на капот у момент паркування авто. Також у списку — завдання збитку машині замороженим люля-кебабом, що «вилетів через дверцята мого автомобіля, які відкрилися під час здійснення повороту»; «емаль на моїй машині скололася внаслідок того, що її облизало стадо корів»; зіткнення зебри з автомобілем під час відвідин сафарі-парку; неконтрольоване натиснення на акселератор під час очікування на світлофорі, що призвело до зіткнення з автомобілем попереду, було спричинене осою, яка повзла по правій нозі водія; неможливість загальмувати через попадання картоплі під педаль гальма; завдання важких ушкоджень автомобілю биком, який утік із сільськогосподарської виставки; руйнування квадрациклу внаслідок стрибка корови; пошкодження багажника в ході зіткнення з коровою на дорозі, яка потім, перекинувшись у повітрі, розбила своєю задньою частиною лобове скло (корова залишилася жива).

Акул «перекачали» озоном

У США в океанаріумі Пітсбурзького зоопарку від отруєння загинули десять чорноперих рифових акул і риба-куля, повідомляє у вівторок Associated Press. Працівники зоопарку помилково закачали в акваріум озон, що використовується для очищення води, але у великих дозах є смертельним для риб. Інцидент стався в суботу. Помилку виявили майже одразу, однак врятувати риб не вдалося. При цьому інші мешканці акваріума, в якому перебували близько ста представників морської фауни, не постраждали. Тим часом у відкритому шість років тому океанаріумі Пітсбурга через недбалість і помилки персоналу риби гинули й раніше, зазначає інформаційне агентство. Так, у 2000 році через поломку озонового насоса та помилку службовця, який додав в акваріум ціанід, загинули п’ять акул, а в 2002 році з різних причин акваріум втратив ще вісім акул.

Сучасний Iхтіандр

У Тихому океані знайдений новозеландський аквалангіст, який відбився від своєї групи та загубився під час занурення поблизу острова Мана на півночі від Веллінгтона. Про пропажу аквалангіста у неділю повідомив його брат. Роберт Х’юїтт зміг три дні протриматися у воді, поки його не знайшли військові моряки, повідомляє gazeta.ru. При цьому з повітря виявити людину не вдалося. Три дні Х’юїтт харчувався лангустами та молюсками.

За життя — зубами!

В Угорщині фігуристка проявила чудеса спритності у спробі врятувати власне життя. Вона провалилася під лід і, щоб не потонути, протягом 10 хвилин трималася за край ополонки зубами. 29-річна Ані Золтані вправлялася в ковзанярстві на озері Веленс. Несподівано лід провалився — і жінка пішла під воду. Вилізти на поверхню Ані ніяк не вдавалося — від холоду в неї звело судомами руки, повідомляє korrespondent.net. Але критична ситуація, мабуть, пробудила у фігуристці силу та кмітливість. Спортсменка пішла на рішучі дії: вона вгризлася зубами в край льоду. У такому становищі покликати на допомогу Золтані вже не могла. Але через десять хвилин перехожі нарешті помітили голову, яка стирчала з ополонки, та допомогли нещасній вибратися з води. Зараз, за повідомленнями місцевих газет, Золтані перебуває у лікарні з симптомами серйозного переохолодження.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати