Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Григорій СУРКІС: «Ми будуємо «Будинок футболу»

23 серпня, 00:00

Н овий керманич українського футболу Григорій Суркіс минулої п’ятниці вперше з’явився перед журналістами в ранзі президента ФФУ. Передусім новоявлений президент розповів про швидке будівництво в Києві «Будинку футболу»:

— Буквально 40 хвилин тому ми їздили містом, оглядали місця можливого розташування в недалекому майбутньому так званого «Будинку футболу». За нашим задумом, у цьому приміщенні мають міститися разом федерація, ПФЛ, а також всі інші департаменти й комітети, зокрема аматорська ліга, федерація інвалідного футболу, ветеранів та інші. Не буде необхідності переїжджати з однієї частини міста в іншу. Нині федерація не має свого власного приміщення, змушена орендувати старий будинок, й до того ж ділити його ще з декількома видами спорту. Зараз нам вкрай необхідно, щоб міська влада поставилася до нашої проблеми з розумінням.

— Пан Суркіс, як ви оцінюєте роботу Валерія Пустовойтенка на посаді президента федерації в попередні чотири роки?

— Не можна недооцінювати внесок Валерія Павловича в розвиток вітчизняного футболу. За ці роки Україна стала сильною футбольною державою завдяки успіхам її збірної і клубів. Але найбільше я вдячний за те, що він дав «добро» на створення Професійної футбольної ліги. Чесно кажучи, мені дуже шкода, що у другій половині засідання Конгресу ФФУ Валерій Павлович з незрозумілих причин залишив зал.

— В чому, на вашу думку, головні негативні сторони нинішнього стану справ у футболі Україні?

— Безумовно, це відверто слабкий розвиток регіонів. Візьміть тернопільську «Ниву» або будь-яку іншу команду, що не представляє промисловий регіон, — вони покинуті напризволяще. Звичайно ж, є в нас і успіхи. Величезним досягненням нашої збірної вважаю те, що вона не поступилася в двох матчах чемпіонам світу, а потім і чемпіонам Європи — французам. Цього року блискуче проявила себе «молодіжка», що грала у фінальному матчі чемпіонату Європи за іронією долі з тією ж Францією і поступилася в рівній боротьбі. А подивіться, як піднявся рівень нашого внутрішнього чемпіонату. Перші шість турів переконливо довели, що прохідних ігор тут не буде, і боротьба очікується неабияка. Конкуренція між двома флангманами — «Динамо» й «Шахтарем» — дедалі більшає, й це стосується не лише ігрових аспектів, а й організації справи. Нещодавно я в розмові з Ринатом Ахметовим, президентом «Шахтаря», обмовився: мовляв, через декілька місяців буде справляти новосілля динамівський критий манеж у Кончi-Заспі. І що ви думаєте, зараз донетчани ламають голову над тим, як би не відставати від конкурента.

— Григорію Михайловичу, чи плануєте ви проводити регулярні зустрічі з журналістами, такі, як сьогодні?

— Обов’язково. Ми також зацікавлені в тому, щоб зустрічатися з вами якомога частіше. Недаремно віце-президент ФФУ, народний депутат України Олександр Зінченко відповідає у нас за зв’язки з громадськістю.

На закінчення слово взяв сам Олександр Зінченко:

— Все правильно, ми будемо постійно шукати контакту з вами, журналістами, а значить, з уболівальниками, з тими, для кого ми й працюємо. Не хочу заздалегідь відкривати всі секрети, але скажу, що в найближчому майбутньому ми зможемо проводити Internet-конференції. Інформаційні технології розвиваються з кожним днем, і ми повинні не відставати. Футбол пов’язаний з усім нашим життям. Це наука, яка також розвивається, як і інші галузі. Нарешті, футбол — це бізнес, і нічого поганого в цьому немає. Треба лише уміти його правильно використати. Юрій ТРОХИМЧУК, спеціально для «Дня»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати