Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Відсвятковано річницю президентства Єльцина

13 червня, 00:00
Олександр ПАЛІЙ, «День» Учора в Росії відзначили державне свято — День Росії. 12 червня 1990 року Верховна Рада тоді ще РРФСР ухвалила Декларацію про державний суверенітет, яка, як уважають націоналістичні політики в Москві, стала передостаннім цвяхом у домовину Радянського Союзу.

Учора в Росії відзначили державне свято — День Росії. 12 червня 1990 року Верховна Рада тоді ще РРФСР ухвалила Декларацію про державний суверенітет, яка, як уважають націоналістичні політики в Москві, стала передостаннім цвяхом у домовину Радянського Союзу.

Рівно через рік президентом Росії було обрано Бориса Єльцина, який борючись за владу з президентом СРСР Михайлом Горбачовим, «ненароком» допоміг ліквідувати і сам Радянський Союз. Добре пам’ятаючи про це, а також про авторитет (попри всі «але») Єльцина, перебування якого на посаді президента не дає жодного шансу комуно-націоналістичній опозиції, депутати російської Думи двічі цього тижня порушували питання про недопущення балотування Єльцина на президентських виборах 2000 року.

Між тим, абсолютна більшість росіян не знає, як точно називається свято, а ще 12 відсотків взагалі не знають, що цей день святковий.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати