Перейти до основного вмісту

Американська кухня від TheStrandGrill

Для тих, хто любить вивчати кулінарні культури світу
17 січня, 15:20
ДЖОЗЕФ ЛІ / ФОТО НАДАНО FAIRMONTGRAND HOTEL KYIV

У рубриці «Субота. Що готуємо?» «День» вже знайомив своїх читачів із різними кухнями світу: японською, тайською, французькою, угорською, болгарською. Так, поступово просуваючись нашим континентом, ми розширювали географію пропонованих страв і їхніх рецептів. Сьогодні ми хочемо познайомити тих, хто любить вивчати кулінарні культури світу, з рецептами американських кухарів. І гіда для своєї мандрівки вибрали, як нам здається, найбільш гідного — це «Фермонт Гранд готель Київ» і його ресторан TheStrandGrill, розташовані в серці історичного Подолу столиці.

Готель належить міжнародному готельному оператору FairmontHotels&Resorts, який має свої представництва в Джайпурі (Індія), Манілах (Філіппіни), а також у готелях відомої колекції, найкультовішими з яких є в Лондоні — готель TheSavoy, у Нью-Йорку — ThePlaza, у Шанхаї — FairmontPeaceHotel, у Королівстві Саудівська Аравія — MakkahClockRoyalTower.

Всього мережа Fairmont включає понад шістдесят готелів у всьому світі. У класичних готелях, спроектованих з урахуванням місцевої культурної спадщини, відвідувачів оточують турботою, а також забезпечують виключно приємними враженнями.

Що ж допомагає готелю тримати марку, і які кулінарні родзинки та відкриття пропонують його кухарі в своєму меню, та ще багато чого оповів нам у своєму коментарі директор департаменту їжі і напоїв FairmontGrandHotelKyiv Джозеф Лі.

— Пане Лі, перше моє запитання традиційно про інфраструктуру.

— П’ятизірковий FairmontGrandHotelKyiv відкрито в березні 2012 року. До інфраструктури готелю входять: SPA-салон із фітнес-залою, конференц-зали, бальна зала, а також одна основна ресторація — TheStrandGrill, два бари: GrandCruChampagneBar і VintageCocktailBar, унікальний Атріум і лаунж-бар.

TheStrandGrill — це класичний стейкхаус, тобто ресторан, який спеціалізується на м’ясних стравах, а саме — стейках. Головна особливість ресторації полягає в спеціальній технології приготування гриль-страв. У залі ресторану встановлено інноваційну піч JosperGrill. Під впливом високої температури відбувається швидке витоплення жиру, що робить м’ясні страви менш калорійними. Технологія приготування передбачає, що страви виходять ніжнішими і більш вишуканими. Серед фірмових страв ресторації TheStrandGrill можна вибрати апетитні стейки: Tenderlon, NewYorkStrip, Rib-eye.

— Що відрізняє ваш ресторан і ваші страви від того, що представлено в інших закладах?

— У першу чергу TheStrandGrill відрізняється від інших стейк-хаусів якістю м’яса — це м’ясо анѓуса (порода домашніх бичків), привезене прямо зі США. Його перевага, за словами експертів, полягає в особливій ніжності й м’якості. Саме тому фахівці в галузі кулінарії м’ясо анѓуса вважають ідеальним вибором для стейків.

— А хто ваші кухарі? Їх запрошено з-за кордону?

— Ми з гордістю можемо сказати, що в нашому ресторані ви скуштуєте найбільш незвичайні і найсмачніші десерти від французького шеф-кухаря Кевіна Паньєра. І подібних десертів ви не знайдете ніде в Києві.

Для київських гурманів ми пропонуємо долучитися до високої кухні мишленівських кухарів. Наприкінці минулого року, наприклад, у ресторації проводили «Дні високої кухні», під час яких гості брали участь у майстер-класах від іменитих шеф-кухарів або ж насолоджувалися кулінарними шедеврами і атмосферою витонченості та затишку ресторану. Подібний проект ми плануємо і 2013 року, надаючи можливість гостям познайомитися з кухнями народів світу.

— Ваш заклад досить молодий. Чи є у вас якісь сформовані особливості організації свят?

— У готелі існує служба, яка займається організацією різноманітних заходів: дні народження, весілля, модні покази, презентації, конференції... Найголовніша мета і місія — перетворювати моменти на незабутні враження для всіх гостей.

— Які плани у вас на майбутнє?

— У грудні 2012-го ресторан TheStrandGrill отримав нагороду HospitalityAwards як «Найкращий ресторан готелю-2012». Для нас це стало величезною радістю і несподіванкою, оскільки ресторацію, як і готель, відкрито нещодавно, але вже встигли завоювати визнання гостей. Ми раді, що працю і зусилля, які вклала вся команда для досягнення високого рівня, було оцінено.

Тому ми продовжуємо йти лише вперед і завойовувати визнання бездоганним сервісом, кулінарними шедеврами і приємними подіями. Ми сподіваємося, що ресторан TheStrandGrill стане улюбленим місцем наших гостей, куди хочеться повертатися ще і ще раз.

— Ваше бачення сучасного ресторану?

— Сучасний ресторан має бути затишним і комфортним, відповідати всім світовим стандартам, мати кваліфікований персонал, першокласне обслуговування і, звичайно ж, кулінарні шедеври.

Наостанок — страва до святкового столу від нашого співбесідника

ДЕСЕРТ DARKFOREST

Інгредієнти:

Шоколадний мус: молоко, вершки, яйце, жовток, цукор, желатин, шоколад чорний.

Желе вишневе: вишня заморожена, цукор, желатин.

Глазур: вершки, масло, шоколад.

Морозиво з карамелізованим какао: какао карамелізоване, молоко, вершки, цукор, яйця (жовток).

Спосіб приготування:

Шоколадний мус. Довести до кипіння вершки з молоком. Збити яйця з цукром. Додати желатин у воду. Додати суміш жовтків і цукру до молока та вершків, перемішати. Готувати при температурі 82 градуси. Додати желатин і шоколад, охолодити. Додати вершки, перемішати.

Желе вишневе. Змішати заморожену вишню з цукром, розчинити у воді желатин. Вишневий соус проварити, змішати з желатином.

Глазур. Змішати кремі з маслом, довести до кипіння. Додати шоколад.

Морозиво з карамелізованим какао. Змішати вершки і молоко з карамелізованим какао, довести до кипіння. Змішати цукор із жовтками і додати до суміші. Охолодити, помістити до холодильника на 12 годин.

Подача:

Покласти все на велику пласку тарілку, прикрасивши харчовим золотом чи шоколадною стружкою. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати