Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Медіа — не маніпулятор

Миколаївські журналісти звернулися до колег із закликом зберігати об’єктивність та неупередженість
27 лютого, 15:33
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Активні миколаївські журналісти, члени правління Миколаївського прес-клубу, звернулися до редакційних колективів, членів НСЖУ та представників ЗМІ з проханням дотримувати правил журналістської етики під час висвітлення подій в Україні. У зверненні журналісти наголосили на підвищенні відповідальності за об’єктивне та неупереджене висвітлення фактів, про неможливість втрати довіри та втягнення політиками журналістів у протистояння. Також журналісти Миколаєва закликали колег не забувати про роль ЗМІ в громадському контролі будь-якої влади, пам’ятати про журналістську солідарність та, головне, дотримувати вимог кодексу етики українського журналіста.

«Україна не мала досвіду передачі влади в такому вигляді, як це відбувається сьогодні. А коли немає досвіду — є багато можливостей для зловживань. Тож журналісти повинні бути своєрідним контролером за діяльністю тих, хто приходить до керівництва країною та регіонами, — зауважив Гліб Головченко, голова Миколаївського прес-клубу, секретар НСЖУ. —  Ми, журналістська спільнота, повинні зробити все можливе для того, щоб не допустити таких зловживань, які відбувалися під час минулих очільників держави та своєчасно повідомляти громадськість про будь-які зловживання чиновників та політиків, незалежно від їх політичної приналежності та від їх заслуг перед Майданом».

Звернення до колег журналістів підписали Гліб Головченко, голова Миколаївського прес-клубу, секретар НСЖУ; В’ячеслав Чиченін, член правління Миколаївського прес-клубу, головний редактор інтернет-видання mk.mk.ua; Людмила Савкова, виконавчий директор Миколаївського прес-клубу, незалежний журналіст; Вікторія Веселовська, член правління Миколаївського прес-клубу; В’ячеслав Головченко, головний редактор інтернет-видання «Губернський тиждень».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати