Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Весна у «Парку Київська Русь» розпочнеться з Масляної

28 лютого, 12:10
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

1 та 2 березня, наприкінці Масляного тижня, у «Парку Київська Русь» у с. Копачів Обухівського району проведуть Масляну. За словами організаторів, це буде данина традиціям предків, захисникам вітчизни всіх часів.

«І наші далекі предки, і наші сучасники, які стали героями на всі віки, хотіли, щоб ми жили щасливо. Ми повинні шанувати їх пам’ять. Це наш святий обов’язок, — говорить президент «Парку Київська Русь» Володимир ЯНЧЕНКО. — У Древній Русі народ виходив на віче, щоб разом визначити правильний шлях у майбутнє. Зберігаючи давні традиції, ми зберігаємо основи держави. І це є подвиг нашого народу зокрема».

Програма розпочнеться з хвилини мовчання за загиблими героями Майдану. Також відвідувачі Древнього Києва почують історії про героїв минулого, богатирів, які поклали своє життя за щасливе життя на землі Київської Русі.

Відновлюючи старовинні традиції, гостей «Парку Київська Русь» запросять в коло любові, в хоровод єднання. Символічним стане спалення опудала Масляної, як перемоги весни над зимою, відхід від старого і прихід до нового. Також у «Парку Київська Русь» організують безкоштовне катання на колісницях для всіх гостей та ярмарок майстрів народних ремесел. А ще відвідувачі зможуть поласувати традиційною стравою Масляної — млинцями. У неділю, 2 березня, відбудеться відкриття змагань у рамках Міжнародного турніру з історичного середньовічного бою «Витязь Київського Дитинця». В цей же день відбудуться перші змагання.

Дістатися в парк можна маршрутними автобусами, які з 10-ї ранку щогодини відправляються від станції метро Видубичі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати