Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В столиці зросте плата за проїзд

21 жовтня, 18:43
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

У Києві плата за проїзд у комунальному громадському транспорті зросте через ціни на енергоносії.

Про це повідомляє портал Київської міської держадміністрації з посиланням на слова перший заступник голови КМДА Миколи ПОВОРОЗНИКА.

«Це — непопулярний крок, на який ми вимушені піти заради збереження стабільної роботи комунальних підприємств-перевізників», — розповів він.

За словами Поворозника, в умовах підвищення тарифів на енергоносії залишити чинну вартість проїзду означатиме «загнати перевізників у боргові ями, а згодом і паралізувати роботу транспортних підприємств».

Відтак місто розпочало процедуру з підвищення тарифу, наразі очікуються пропозиції від комунальних підприємств щодо економічного обґрунтування. Після цього буде сформована обґрунтована вартість проїзду, пропозицію подадуть на обговорення громадськості.

За словами Поворозника, влітку в багатьох великих містах України зросла вартість проїзду у громадському транспорті. Зокрема, у Львові, Полтаві, Миколаєві, Запоріжжі та інших містах.

Він зазначив, що місто «якомога довше відтерміновував момент підвищення вартості проїзду». Проте після того, як місто погодилося компенсувати різницю у тарифі на тепло для населення коштом місцевого бюджету, фінансувати «і так дотаційний громадський транспорт» стало неможливо.

Всі наявні пільги на проїзд для киян збережуться.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати