Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Діставайте санчата!

Як Київ справляється з масштабним снігопадом
13 грудня, 10:51
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Український гідрометцентр анонсував на 12 грудня сильний сніг, налипання мокрого снігу, хуртовини, пориви вітру 15—20 м/с, приріст снігового покриву 12—20 сантиметрів, не лише в Київській, а й у Чернігівській, Житомирській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській і Миколаївській областях.

Столиця почала готуватися до негоди заздалегідь. Як розповів на прес-брифінгу Олександр ГУСТЄЛЄВ, генеральний директор комунальної корпорації «Київавтодор», техніка підприємства о 04.50 була розміщена на вихідних позиціях, щоб оперативно розпочати роботи на проїжджій частині.

«Зараз (12 грудня. — Ред.) на вулично-дорожній мережі столиці працюють 363 одиниці техніки, 73 бригади з ручного прибирання у складі 502 осіб. Також додатково залучено 250 одиниць техніки інших комунальних служб, які працюють на дорогах, тротуарах, у парках Києва», — цитують Густєлєва на порталі КМДА.

Щоб уникнути заторів, київська влада запланувала обмежити в’їзд до міста вантажівок і великогабаритного транспорту — з 16.00 12 грудня і до покращення погодних умов. 

З огляду на затори хорошим варіантом для пересування містом видається метро. Між іншим, 12 грудня київська підземка працює на годину довше, але не через негоду, а через футбольний матч між «Шахтарем» (Донецьк) і французьким «Ліоном», із центру останній поїзд відправляється близько 1.15. На 13 грудня Український гідрометцентр прогнозує в Києві вночі помірний, а вдень невеликий сніг, на дорогах — ожеледиця. Температура протягом доби 0—2° морозу. Дорослі метушаться через затори та інші проблеми на дорогах, але дітлашня радіє снігу — справді, час діставати санчата.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати