Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Удвічі дешевше після тендера

Проект газопроводу до Генічеська коштуватиме 1 млн гривень
17 березня, 12:08

Управління капітального будівництва Херсонської обласної державної адміністрації провело тендер на розробку проектно-кошторисної документації будівництва міжселищного газопроводу від смт Асканія-Нова до м. Генічеськ. За даними порталу Prozorro, участь в аукціоні взяли вісім компаній. Очікувана вартість за розробку газопроводу була визначена у 2 мільйони гривень. Однак у результаті торгів вартість знизилася більш ніж удвічі. Переможець аукціону з Вінниці ПП «ТРИТЕТПРОЕКТ» виконає роботи за 947 тисяч гривень. Згідно з умовами договору, проект газопроводу має бути готовий до 28 грудня 2017 року.

Новий газопровід «Асканія-Нова — Генічеськ» пройде через три райони Херсонської області — Чаплинський, Новотроїцький та Генічеський. Це дасть можливість додатково газифікувати 11 населених пунктів та, передусім, — місто Генічеськ.

Нагадаємо, проблеми з газопостачанням у Генічеському районі Херсонщини виникли в січні2016 року. Постачання газу для потреб населення в літній період здійснюється за рахунок видобутку на Стрілковому родовищі. Надлишок видобутого газу передавався для тимчасового зберігання в Підземне сховище газу Глібовське, яке розташоване на території Криму. Взимку український газ відбирався з ПСГ і направлявся в Генічеськ для покриття пікових рівнів споживання. Однак після окупації Криму Росією самопроголошена кримська влада не повертає український газ на територію Генічеського району. Через це в січні 2016 року без опалення на кілька днів залишилися близько чотирьохсот приватних будинків.

Протягом минулого року обласна влада відстоювала необхідність будівництва газопроводу до Генічеська, аби підключити місто до єдиної газотранспортної системи України. Вартість будівництва оцінюють у кількасот мільйонів гривень. Тим часом більшість об’єктів соціальної сфери були переведені на альтернативні системи опалення. У приватних будинках люди масово встановлювали твердопаливні котли. Це дало змогу Генічеську пережити останню зиму без опалювальної кризи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати