Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Великого бажайте!»

У Трускавці постав пам’ятник Йосифу Сліпому — третій у світі
15 грудня, 09:08

Урочисте відкриття пам’ятника Патріархові УКГЦ Йосифові Сліпому з нагоди 125-ліття від дня його народження нещодавно відбулося в курортному Трускавці. Архієпископ та Митрополит Львівський Ігор Возняк у співслужінні з єпископами та священиками освятив фігуру Патріарха у присутності представників духовенства, жителів Трускавця.  

Учасники урочистого зібрання наголошували, що Патріарх Йосиф Сліпий — яскравий приклад того, що можна бути великою людиною і творити великі справи, незважаючи на обставини. «Великого бажайте!» — до цього закликав Йосиф Сліпий, перебуваючи в Будинку інвалідів у час, коли не було жодної надії на відновлення в Україні структур УГКЦ.

У 71-річному віці, після 18 років ув’язнень та каторги, Йосифа Сліпого випустили і дозволили виїхати за кордон, до Рима. Він поєднав науку та служіння Богові і Церкві, заснував УКУ і залишив яскравий слід у житті Церкви та України. Велич його постаті повністю передає пам’ятник у Трускавці — третій у світі (ще є в Чикаго і в Тернополі). Велична фігура Предстоятеля УГКЦ, ісповідника віри, науковця та щирого патріота рідної землі вітає всіх гостей Трускавця і нагадує місцевим жителям, що завжди треба бути собою, любити свій народ, свою державу і свою Церкву.

Меценат спорудження пам’ятника, генеральний директор готельно-курортного комплексу «Карпати», міський голові Трускавця 2002—2010 рр. Лев Грицак відзначив, що Патріарх Сліпий є його земляком (уродженець сусідньої Тернопільської області). Автори монумента — відомий скульптор, професор Ярослав Скакуна і заслужений діяч мистецтв України Орест Скоп.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати