Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Віктор Пінчук привезе на Майдан Елтона Джона

25 травня, 00:00

Віктор Пінчук провів брифінг, присвячений планам свого Центру мистецтва. Завершення першої у східній Європі виставки всесвітньовідомого художника Віка Муніса показало, що українці все більше і більше цікавляться сучасним мистецтвом. Упродовж минулої експозиції Центр сучасного мистецтва Віктора Пінчука щогодини відвідувало в середньому 63,5 особи. За словами мецената, це — достатньо високий показник. На жаль, певно, жоден український музей не може похвалитися такими результатами.

Наступна експозиція у центрі Пінчука буде справжньою сенсацією не тільки в Україні, а й у всьому світі. Відомий колекціонер сучасної фотографії сер Елтон Джон погодився вперше показати свою колекцію суспільству саме у залах PinchukArtCenter. За словами Віктора Пінчука, найкращі картини Елтона Джона вже їдуть до Києва.

З сером Елтоном Джоном Віктор Пінчук познайомився через його друга і компаньйона Девіда Фірніша. Під час візиту до Києва Девід Фірніш відвідав центр Пінчука і погодився надати йому свою колекцію.

Відкриття виставки 16 червня і проведення концерту будуть проведені в рамках спільної з фондом Олени Франчук боротьби зі СНІДом. Віктор Пінчук стверджує, що фонд «АнтиСНІД» намагається боротися з епідемією цього захворювання в Україні, але в цій боротьбі почувається не самодостатнім. Тому до своєї боротьби Пінчук намагається долучувати таких людей, як Елтон Джон, людей зі світовими іменами, до чиїх слів прислухаються інші. У рамках візиту до Києва Елтон Джон дасть концерт на майдані Незалежності. Віктор Пінчук сподівається, що до того часу на Майдані «розсмокчеться» наметове містечко, повідомляє www.obozrevatel.com.

Нагадаємо, Віктор Пінчук також займається представленням України у Венеції на Бієнале. За словами Віктора Михайловича, Україна буде представлена найкращим чином, на відкритті експозиції будуть присутні відомі люди. Серед імен Віктор Пінчук назвав такі, як співачка Бйорк, Pet Shop Boys та ін. Сам Віктор Пінчук стверджує, що українська експозиція буде сенсаційною, розташовуватиметься вона як у приміщенні, так і в саду під відкритим небом, що для Венеції рідкість, а також і на самій воді. У каналі стоятиме український човен і лунатиме музика. Але шароварщини не буде в жодному разі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати