Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / ПЛАНЕТА

02 червня, 00:00

Угорщина — за асоційоване членство України в ЄС

Угорщина підтримує асоційоване членство України в Європейському Союзі і вважає її своїм стратегічним партнером,— зазначає спікер угорського парламенту Каталін Сілі. Про це вона заявила вчора на зустрічі в Будапешті зі своїм українським колегою Володимиром Литвином,— повідомив прес-секретар українського спікера Ігор Сторожук. «Відповідність усіх законодавчих актів про вибори в Україні демократичним стандартам стане найкращим внеском українського парламенту в процес євроінтеграції України», —наголосила К. Сілі. Разом із тим на зустрічі зазначалося, що в українсько-угорських відносинах усе ще залишаються сфери, що потребують уваги парламентів і грунтовнішого законодавчого забезпечення. Зокрема, В. Литвин звернув увагу на співробітництво у сфері екології, боротьби з паводками, облаштування пунктів перетину кордону, на співробітництво у сфері освіти. На зустрічі також зазначалося, що з вересня 2005 по вересень 2006 року в Україні відбудеться рік угорської культури. К. Сілі висловила намір ініціювати проведення в Угорщині року української культури,— повідомляє Інтерфакс.

У норвезьких ресторанах «загасили сигарети»

Норвегія стала другою країною у світі, яка запровадила загальнонаціональну заборону на куріння у суспільних місцях. В уряді Норвегії твердять, що закон має захистити працівників барів і ресторанів від небезпеки пасивного куріння. Згідно з даними опитувань громадської думки, дії уряду підтримує більшість норвежців. Першою країною у світі, яка заборонила куріння в суспільних місцях, стала Ірландія. У понеділок представники ірландської влади заявили, що цей крок став успішним: заборони дотримуються близько 96% усіх пабів і ресторанів. У Норвегії курцями є близько 26% дорослого населення, що перевищує рекомендовану Всесвітньою організацією охорони здоров’я межу в 20%, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Клінтон зустрівся з Бушами

Президент США Джордж Буш відзначив військові зусилля мільйонів американців під час Другої світової війни. Він виступив перед тисячами ветеранів, які зібралися у Вашингтоні 29 травня. Серед учасників зібрання — батько нинішнього президента Буш-старший, який був пілотом військово- морської авіації під час Другої світової війни, а також кандидат у президенти від демократів Джон Керрі, ветеран В’єтнамської війни. Із-поміж інших учасників церемонії — екс-лідер США демократ Білл Клінтон, який ввічливо привітався з представниками правлячої Республіканської партії Бушами молодшим і старшим.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати