Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ще одна «Грузинська мрія»...

Олігарх Іванішвілі створює нову партію і йде на парламентські вибори
29 травня, 00:00
27 ТРАВНЯ 2012 РОКУ. ТБІЛІСІ. НА ПІДТРИМКУ «ГРУЗИНСЬКОЇ МРІЇ» ЗІБРАЛИСЯ ТИСЯЧІ ГРУЗИНІВ / ФОТО РЕЙТЕР

Минулими вихідними в Грузії відбулася вперше за останній рік безпрецедентна акція опозиції в Тбілісі. Її організатором виступив відомий олігарх Бідзіна Іванішвілі, який заробив своєї статки у Росії і не має грузинського громадянства. Ще торік восени він заявив про намір створити політичну партію «Грузинська мрія», з якою він піде на вибори.

У своєму виступі Іванішвілі заявив: «Ми починаємо боротьбу за те, аби утвердити вільне бізнес-середовище, сприяти розвитку виробництва, створити гарантії недоторканності власності і соціального захисту працевлаштованих, що сприятиме остаточному подоланню безробіття і створенню робочих місць», — заявив Іванішвілі. Серед інших пунктів програми — боротьба за справедливий суд і звільнення правоохоронних органів від політичного тиску, об’єднання Грузії і повноцінне членство єдиної, сильної демократичної Грузії в Євросоюзі і НАТО. А також — забезпечення всіх громадян страховим пакетом безплатного медичного обслуговування, надання всім громадянам можливості доступної якісної освіти, розвиток села, сприяння розвитку кооперативних і фермерських господарств. Педагогам Іванішвілі обіцяє не лише гідну платню і соціальний захист, а й гарантію, що за політичні переконання їх ніхто не звільнить з роботи. Пенсіонерам — таку пенсію, аби вони могли жити гідно, а ветеранам війни і праці —шану і відповідні соціальні пільги. «Хоч би що запланувала влада, хоч би до чого вдавалася, ця боротьба неодмінно буде доведена до кінця і завершиться нашою перемогою», — зазначив з упевненістю Іванішвілі.

Тим часом представники «Єдиного національного руху», правлячої партії Грузії, не бачать в акції причин для занепокоєння. Як заявив агенції ПірWелі лідер парламентської більшості Петре Циcкарішвілі, Грузія будує вільну, демократичну державу, де мітинги і маніфестації — складова політичного життя, і в акції «Грузинської мрії» немає нічого особливого.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати