Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

5 подiй тижня, що минає

21 квітня, 12:05

19 квітня 2017 року. Мосул. Скрипаль Амін Мукдад, який майже три роки жив в іракському місті Мосул, що перебувало під контролем терористичної організації «Ісламська держава», вперше публічно виконав музичну композицію — серед руїн міста. Доки східна частина міста перебувала під контролем «ІД», музикант грав удома таємно, потім його інструменти викрали.

20 квітня 2017 року. Токіо. Імператор Японії Акіхіто та його дружина імператриця Мітіко вітають відвідувачів вечірки, присвяченої приходу весни. Захід відбувається щороку в імператорському саду. Його відвідують до двох тисяч гостей, серед яких члени уряду, працівники виконавчих і судових органів, дипломати, діячі культури та мистецтв.

19 квітня 2017 року. Лондон. Під час офіційного візиту до Великобританії Президент Петро Порошенко відвідав Національний меморіал пам’яті поліцейських у Лондоні, щоб вшанувати пам'ять загиблих внаслідок теракту біля британського парламенту 22 березня 2017 року. Пізніше під час зустрічі з прем’єр-міністром Терезою Мей він назвав Великобританію одним з найцінніших і надійних партнерів України. Зі свого боку британський прем’єр відзначила важливість продовження політики санкцій стосовно Росії як одного з дієвих механізмів спонукання агресора до виконання взятих на себе міжнародних зобов’язань.

18 квітня 2017 року. Франкфурт. Зима несподівано повернулася в країни Західної Європи. Різке похолодання вразило, зокрема, Німеччину та принесло у Великодній понеділок рясні снігопади. Під удар стихії потрапила земля Північний Рейн-Вестфалія. Снігом також замело дороги в Польщі, Чехії, Словаччині, Угорщині, Австрії та Швейцарії.

19 квітня 2017 року. Каракас. У Венесуелі відбулися масові акції протесту, під час яких сталися сутички між опозиційними демонстрантами та поліцією, внаслідок чого загинуло троє людей, в тому числі 17-річний студент. Акція протесту, яку організатори назвали «матір’ю всіх маршів», спалахнула через невдоволення громадян тим, що 30 березня Верховний суд Венесуели позбавив парламент повноважень. Згодом рішення скасували, проте це не владнало ситуації в країні, яка перебуває у глибокій економічній кризі. Напередодні акцій протесту у Венесуелі 11 держав Латинської Америки закликали владу в Каракасі поважати свободу демонстрацій.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати