Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ліванський патріарх відслужив літургію за мир в Україні

23 червня в Лівані в Маронітській Патріаршій резиденції відбулася Божественна Літургія за мир в Україні. Її здійснив Блаженніший Патріарх Мар Бешара Бутрос Аль-Раї.
24 червня, 14:42
Маронітський Патріарх Мар Бешара Бутрос Аль-Раї під час Богослужіння за мир в Україні

У Літургії за Україну взяли участь іноземні посли та дипломати, зокрема Сполучених Штатів Америки, Колумбії, Нідерландів, Швеції, Чехії, Польщі, Філіппін, Вірменії та інших країн. А також українські дипломати, ліванські політичні діячі, українська громада Лівану, працівники Посольства України в Лівані і просто ліванці, які прийшли своєю молитвою підтримати українців.

Спільно з Патріархом Літургію співслужили архієпископи Булос Набіль ас-Сайя, Ханна Алван та отець Фаді Табет, настоятель монастиря Богоматері Ліванської в Харрісі.


Виступаючи від імені держави, Посол України в Лівані Ігор Осташ підкреслив той великий рівень підтримки та солідарності ліванського народу з українцями: «Ми пам'ятаємо дуже добре, як ліванці страждали від багатьох воєн, і тому вони сьогодні добре розуміють українців. Ми спільно молилися за душі невинних дітей, українських жінок, матерів, за українських солдатів, які здивували весь світ своєю хоробрістю, захищаючи свободу.»

Маронітський Патріарх та Посол України в Лівані Ігор Осташ

Богослужіння відбувалося арабською та українською мовами і транслювалося на ліванському телеканалі «Télé Lumière» та українському — «Живе ТБ». Запис можна переглянути за посиланням:http://zhyve.tv/video/3792-bozhestvenna-liturgiya-onlayn-patriarsha-rezydentsiya-v-livani/

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати