Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Мінську Київ наполягатиме на українському баченні «дорожньої карти»

29 листопада, 12:19
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що сьогодні на зустрічі міністрів закордонних справ країн «нормандського формату» Київ наполягатиме на українському баченні «дорожньої карти», а також акцентуватиме увагу на питаннях безпеки і гуманітарного виміру.  Про це він сказав на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом у Києві. «Я буду, звичайно, наполягати на нашому баченні «дорожньої карти», реальної «дорожньої карти», яка здатна зробити реальний прогрес у виконанні Мінська», — сказав Клімкін.

Він також повідомив, що має намір зробити основний акцент на питаннях безпеки, гуманітарного виміру, зокрема звільнення українських заручників і політичних в’язнів, а також доступу до них міжнародних організацій і Червоного Хреста.

Тим часом у Німеччини стримані очікування від зустрічі міністрів закордонних справ у «нормандському форматі», яка має відбутися у Мінську 29 листопада. Про це повідомив речник німецького зовнішньополітичного відомства Мартін Шефер у понеділок під час прес-конференції в Берліні.

Нагадаємо, оскільки Мінські домовленості практично не визначають послідовності виконання їхніх пунктів, керівники держав «нормандського формату» — України, Німеччини, Франції і Росії — домовилися на зустрічі в Берліні, яка завершилася в ніч на 20 жовтня, що голови МЗС цих країн мають підготувати «дорожню карту», яка узгодила б цю послідовність виконання пунктів усіх трьох головних мінських угод: Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року, Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року і Мінського комплексу заходів від 12 лютого 2015 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати