Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Втілення духу Британії у сталі»

У Портсмут прибув новий авіаносець «Королева Єлизавета»
17 серпня, 10:34
ФОТО РЕЙТЕР

Новий британський авіаносець вартістю в 3 млрд фунтів стерлінгів є чітким свідченням того, що Сполучене Королівство залишатиметься повнофункціональною глобальною потугою. Про це заявила прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей після прибуття корабля в Портсмут, де його зустрічали десятки тисяч людей і де він базуватиметься.

Прем’єр-міністр назвала авіаносець символом Великої Британії як «великої глобальної морської нації». Виступаючи на борту найновішого та найбільшого корабля Королівського флоту, вона наголосила, що Британія може пишатися цим кораблем і те, що вона представляє.

«Це посилає чіткий сигнал, що Британія готується до нової, позитивної, впевненої ролі на світовій арені на наступні роки і прагне залишатися повноцінною глобальною державою, тісно співпрацюючи з нашими друзями та союзниками по всьому світу», — сказала вона.

280-метровий корабель тоннажністю 65 тис. тонн проходив  у червні випробування після спуску з верфі Росит у Шотландії.

Тим часом  командуючий королівськими ВМС адмірал Філіп Джонс заявив, що авіаносець «Королева Єлизавета» — це майбутній флагман країни, який є втіленням духу Британії у сталі.

«У наступні роки і десятиріччя цей авіаносець і супроводжуючий його корабель продемонструють, якою ми є нацією, не применшеною, яка виходить зі світу, а впевненою, орієнтованою на світ та амбіційною нацією, що демонструє Королівський флот.

Отже, це справді гордий момент для Портсмута, для Королівського флоту і для Сполученого Королівства. Сьогодні ми показали світу, як вітати королеву», — наголосив адмірал.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати