Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Григорій СУРКІС: «Можливо, нам було варто пройти через приниження, щоб піднятися й піти далі»

17 червня, 00:00

На наступний день після розгромної поразки від Іспанії президент ФФУ Григорій Суркіс у посольстві України в Німеччині в Берліні розповів про свої емоції та враження після гри з іспанцями.

«Національній збірній не вдалося, щоб перший матч на Мундіалі приніс позитивні спогади й приємний результат. Безумовно, ви погодитеся зі мною, що це — перший матч і ми вчимося, як у першому класі. Ми вперше потрапили на чемпіонат світу. Зараз лунають вислови — головне, що ми потрапили на цей Мундіаль, і це найголовніше, — я з цим не згодний. Але це вже надбання історії.

Дуже гірко від того, що деякі наші гравці висловлюють думки, що ми потрапили на чемпіонат світу й це вже є результат. Ми будемо намагатися в двох матчах зробити все можливе, щоб надалі рухатися вперед. І дивно, щоб це було не так. Адже команда, яка першою з національних збірних вийшла на ЧС-2006, днями його практично провалила. Я впевнений, що команда зробить висновки, щоб головне завдання — вийти з групи — було виконано», — зазначив Григорій Суркіс.

Також президент ФФУ відзначив, що йому імпонує те, що Олег Блохін узяв провину за програш на себе, хоча й додав, що він як президент федерації не знімає із себе вини за лейпцігський розгром, пише www.champion.com.ua.

Лідером команди в грі з Іспанією Григорій Суркіс назвав Вороніна. Гравцями, які хотіли змінити щось у цьому матчі, за версією президента ФФУ, стали Воробей, Ребров та Шелаєв.

Найбільш прикро для нього те, що «синьо-жовті» в грі з Іспанією не продемонстрували самовіддачу й характер, і в недалекому майбутньому можливі серйозні висновки, аж до «депортації» на Україну. «Після матчу Олег Блохін сказав гравцям: хто сьогодні вважає можливим відбувати на полі просто номер, то їм візьмуть квитки й вони всі поїдуть додому. Я з ним повністю погодився й вважаю, що гравці молодіжної збірної, які грали у фінальній частині «Євро-2006», наочно продемонстрували те, як вони билися за свою країну».

Президент ФФУ не став кидати критичні стріли на адресу капітана збірної України. Григорій Суркіс сказав, що в тій грі А. Шевченко не був схожим сам на себе. На висловлювання, що А. Шевченко, можливо, в цьому матчі беріг ноги для «Челсі», Г. Суркіс встав на захист форварда, відзначивши, що Шевченко — амбітний гравець, і він буде сподіватися, що він це покаже в двох наступних іграх.

Не став коментувати Григорій Суркіс призначення пенальті у ворота збірної України та вилучення Ващука, відзначивши, що він — член Виконкому УЄФА, додавши, що всі бачили повтори цих моментів і висновки нехай роблять самі. У той же час Г. Суркіс повідомив, що збірна України не буде подавати протест до ФІФА на суддівство в цій грі, й арбітраж — не головна причина поразки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати