Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / УКРАЇНА

12 липня, 00:00

Україна забезпечує ефективний державний контроль за експортом зброї

Україна здійснює відповідальну політику в галузі торгівлі озброєннями та забезпечує ефективний державний контроль за експортом зброї. Про це заявив у вівторок на пленарному засіданні Конференції ООН з проблеми незаконної торгівлі стрілецькою зброєю та легким озброєнням перший заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони України Леонід Рожен, який очолює делегацію України. Як повідомили УНІАН у Постійному представництві України при ООН, Л.Рожен підкреслив важливість координації зусиль держав у боротьбі з нелегальним обігом озброєнь під егідою ООН. Серед конкретних напрямів міжнародної співпраці керівник української делегації відзначив удосконалення режимів санкцій Ради Безпеки ООН та забезпечення їх неухильного виконання, взаємодію між прикордонними, митними та правоохоронними органами держав, створення дієвих систем національного контролю.

Передбачається, що 20 липня Конференція ухвалить Програму дій щодо запобігання, боротьби та викоренення незаконної торгівлі зброєю. Але, як повідомила служба Бі-Бі-Сі, у перший день Конференції виявилися протиріччя між її учасниками. Іран закликає заборонити продаж зброї всім, крім держав. США відхилили цю пропозицію. Заступник державного секретаря США Джон БОЛТОН заявив, що США виступатимуть проти будь- якого плану ООН з обмеження незаконної торгівлі, який зменшить законну торгівлю або порушить конституційне право американських громадян володіти зброєю і носити її.

Борги із зарплати буде повернено вже до кінця цього року. Якщо закон спрацює, а інфляція їх не з’їсть

Верховна Рада України в середу ухвалила Закон «Про погашення заборгованості із заробітної плати та іншим видам грошових виплат», згідно з яким роботодавці зобов’язані погасити відповідну заборгованість усім працівникам до 1 січня 2002 року, тобто, практично, до кінця нинішнього року. Ця вимога поширюється на всі суб’єкти господарювання незалежно від форми власності. Згідно із законом, заборгованість має бути погашена виключно в грошовій формі, повідомляє Інтерфакс-Україна. До повної її ліквідації з цією метою дозволяється в першу чергу направляти грошові надходження за результатами господарювання. Як повідомляла прес-служба Мінпраці та соціальної політики, на сьогодні в Україні заборгованість з виплати зарплати в усіх галузях економіки складає близько 4,5 млрд. грн. Чи зважили законодавці, як позначиться по суті залпова (протягом менш ніж 6 місяців) виплата такої суми на рівні інфляції у нашій країні? Чи не втратимо ми таким чином набагато більше, ніж отримаємо?

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати