Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / УКРАЇНА

09 липня, 00:00
Алла Пугачова: київський раунд

Якщо Алла Пугачова і мала бажання поблукати Києвом і показати його внуку, то вчорашній затяжний дощ не дав йому можливості здійснитися. Алла Борисівна провела вечір у вузькому колі в приватному готелі «Башня» в Кончі-Заспі, де хазяї надали їй апартаменти з більярдом, роялем і музичною студією. Музиканти й технічний персонал розмістилися в готелі «Славутич».

Уже з вчорашнього полудня вхід до ПК «Україну» був перекритий президентською охороною. На сцені встановлювали апаратуру та репетирували музиканти: співачка виконує під абсолютно живий звук.

А о 15.45 «Лінкольн» привіз до Палацу саму Аллу Борисівну. Примадонна була в чорній сорочці та блакитних джинсах, але демократичний стиль одягу аж ніяк не свідчив про зміну стилю її спілкування з журналістами: від прес-конференції Пугачова відмовилася.

До речі, «Лінкольн» для легенди організаторами був доставлений із Одеси. Як повідомило агентство Luna, організатори одеського концерту не вгодили пані Пугачовій із автотранспортом, і та скористалася машиною свого чоловіка Фiлiпа Кіркорова — ось цим самим «Лінкольном». Авто так сподобалося співачці, що вона попросила доставити його й до Києва, повідомляє Анатолій ЛЕМИШ, «День»

Президент вирiшив написати листа парламенту

Президент України Леонід Кучма невдовзі звернеться з письмовим посланням до народних депутатів, в якому збирається закликати їх до парламентських канікул затвердити в невідкладному порядку скоригований державний бюджет на 1998 рік, повідомляє агентство Інтерфакс-Україна.

Президент також збирається висловити побажання, аби депутати не відхилили економічні укази, видані ним останнім часом, і «дали можливість їм попрацювати».

Останнім часом Президент видав 17 указів в економічній сфері, які наберуть чинності, якщо парламент упродовж 30 днів не ухвалить іншого рішення.

Планувалося, що перша сесія нового парламенту України завершить роботу 17 липня.

Політвиконком НДП вимагає вiд Росії повернути наші цінності

Політвиконком НДП виступає за необхідність якнайшвидшого повернення в Україну незаконно перевезених за її територію культурних цінностей відповідно до загальновизнаних міжнародно-правових норм, повідомляє агенція УНІАН.

Цю заяву спровокував ухвалений обома палатами Федеральних зборів Російської Федерації закон про переміщені культурні цінності, який де-факто проголошує усі предмети, що з різних причин потрапили на територію Росії, власністю Російської Федерації. Політвиконком НДП переконаний, що ухвалення цього закону, разом із односторонньою денонсацією парламентом Росії угоди про повернення культурних та історичних цінностей країнам їх походження, підписаної в лютому 1992 р. 11 державами — членами СНД, «є прикрим рецидивом імперських підходів у політиці й не сприяє розбудові дружніх партнерських взаємозв’язків між Україною та Росією».

Справа екс-мера Херсона відправлена у столицю

Схоже на те, що вже у липні може закінчитися судовий марафон у справі екс-мера Херсона Людмили Коберник. Перша в історії обласного центру жінка у кріслі міського голови не змогла втриматися у ньому, і за допомогою міліції залишила службовий кабінет. Справа Людмили Коберник вкладається у якихось два томи і мала б давно закінчитися. Та екс-мер то щезала за межі колишньої вотчини, то під різними приводами затягувала слідство. «Ми надіслали цю справу для визначення підсудності до Верховного суду», — сказав кореспондентові «Дня» Василю ПІДДУБНЯКУ голова облсуду Анатолій Іванищук.

Головлікар наркодиспансеру розпустив алкоголіків «на канікули»

Питання роботи облнаркодиспансеру було розглянуто на колегії Черкаського обласного управління охорони здоров’я. Головні медики області ухвалили: просити головлікаря диспансеру Г. Мельника звільнитися з роботи за власним бажанням. Зроблено це було під тиском 60 працівників диспансеру, які звернулися до начальника облздоровуправління Василя Крота з колективним листом про те, що їхній начальник... пиячить і розвалює роботу. На місці побувала комісія. Її висновок: унаслідок некомпетентного керівництва роботу обласного наркодиспансеру паралізовано. А безпідставне рішення головлікаря про розмір так званих благодійних внесків, що їх мусять сплачувати при надходженні до стаціонару хворі на наркоманію та алкоголізм (відповідно 150 та 88 гривень) призвів до того, що в палатах диспансеру нині порожньо. Новому головлікареві доведеться чимало попрацювати, збираючи «докупи» всіх алкоголіків та наркоманів, яких його колега розпустив «на канікули», повідомляє кореспондент «Дня» Євген БРУСЛИНОВСЬКИЙ.

Затримано втікача-прикордонника

В ніч з 7 на 8 липня з прикордонної застави №4, що у місті Угнів Сокальського району Львівської області, втік солдат строкової служби. По тривозі було піднято всі міліцейські підрозділи Львівщини, бо утікач мав з собою автомат «Калашнікова» з двома магазинами набоїв. Під ранок військовослужбовця було затримано в селі Савчин того ж району. Опору він не чинив, а правоохоронцям повідомив, що прямував до себе на батьківщину, на Волинь, повідомляє кореспондент «Дня» Микола САВЕЛЬЄВ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати