Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ларіосик повернувся додому

26 вересня, 00:00
ФОТО АВТОРА

Досить незвичний пам’ятник з’явився в одному з житомирських скверів. У бронзі постав... Ларіосик, літературний герой роману Михайла Булгакова «Дні Турбіних».

Житомирську «прописку» пам’ятник отримав не випадково. Адже в романі вказане конкретне походження «вічного студента» Ларіосика — «кузен з Житомира». Тож місцеві поціновувачі творів Булгакова вирішили повернути його героя додому, до рідного міста.

Скульптура з’явилася завдяки грошам, які виділив директор однієї з житомирських фірм. Бронзову фігуру Ларіосика створив київський скульптор Юліан Осташев. Твори цього митця вже давно прикрашають київські сквери, а ось у Житомирі подібна паркова скульптура з’явилася вперше.

«Нехай житомирські юнаки й дівчата не будуть «вічними студентами», а по закінченні навчання повертаються до рідного міста», — зауважив на відкритті пам’ятника його автор.

Бронзова постать одразу ж привернула увагу житомирян. Серед жителів міста вже з’явилася традиція: якщо привітатися за руку з Ларіосиком, загадане бажання обов’язково збудеться

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати