Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Неспокій думки й душі

Постійний і шанований автор «Дня» професор Володимир Панченко відзначає день народження
02 вересня, 00:00

Від цієї людини виходить чарівна аура душевного тепла, позитивної енергії, оптимізму і ще — інтелектуального неспокою. Усі ці риси, разом узяті, і роблять спілкування з Володимиром Євгеновичем Панченком, професором Національного університету Києво-Могилянська академія, наче справжнім ковтком свіжого повітря, а інтелектуальна наснаженість його книг, статей, наукових розвідок забезпечує їм незмінну повагу читачів.

Володимир Євгенович — один з найбажаніших гостей і на шпальтах «Дня». Тематика його публікацій є на диво різноманітною: перед нами, наче живі, постають незабутні образи Миколи Гоголя і Володимира Винниченка, Василя Гроссмана і Миколи Хвильового, Пантелеймона Куліша й Анни Ахматової... Його можна назвати пристрасним захисником української духовності, взятої у контексті культури світової та європейської, що особливо важливо в наші «темні роки» войовничого хамства, національного нігілізму та цинічного рабського «малоросійства». Додамо, що саме професор Панченко був одним із авторів ідеї першої з серії книг «Бібліотека газети «День» — «Україна Incognita».

Сьогодні у Володимира Євгеновича — день народження. Наша газета бажає одному зі своїх улюблених авторів незмінного творчого динамізму, несхибної духовної стійкості, міцного здоров’я, нових прецікавих книг — і, звісно ж, нових глибоких, змістовних розвідок для публікації на шпальтах «Дня». Адже все, про що пише Володимир Панченко, — цікаво, важливо і необхідно українському читачеві. Необхідно саме зараз і саме сьогодні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати