Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Одні заощаджують на ялинках, інші — на спиртному. З ідейних міркувань

25 грудня, 00:00

Сьогодні на центральному майдані країни — майдані Незалежності — засвітить свої вогні головна новорічна ялинка України. У цей же день відкриються новорічні ялинки і в обласних та районних центрах, а також у містах обласного значення. Як звичайно, головне дерево країни «укомплектоване» приблизно п’ятистами сосонками, які нанизано на металевий каркас заввишки сорок метрів. Ялинкові прикраси, які складаються в основному з пластмасових кульок, «звіряток» і Дідів Морозів, цього року оновили, що «потягло», не багато не мало, на 100 тис. грн.

Ті мешканці, які встановити лісову красуню в себе вдома ще не встигли, зробити таку покупку, наприклад у столиці, зможуть на спеціально організованих ялинкових майданчиках, яких нараховується аж 63. Згідно з результатами опитування, проведеного в Києві соціологічною службою агенції УНІАН, про наміри купити на Новий рік ялинку 50,5% киян відповіли: «Так, обов’язково!», 10,5% — «намагатимуться» її купити, а взагалі відмовляться від ялинки — з міркувань збереження природи — 14,3% опитаних. У той же час, 3,3% мешканців столиці говорять, що не купуватимуть ялинку через відсутність грошей, вагаються з відповіддю —13,3% респондентів. На сьогодні кожен десятий киянин планує витратити на святкування Нового року не менше 500 грн. У той же час, найбільша кількість опитаних — 23% — розраховують витратити на святкування від 100 до 250 грн. Кількість респондентів, готових викласти на святкування від 250 до 500 грн., становить 19,3%, як приблизно й тих, хто планує утриматися в межах 50-100 грн. (19,9%). Не захочуть витратитися на новорічні свята більше, аніж на 50 грн. 7,8% мешканців столиці.

Також у киян поцікавилися «питним» асортиментом на новорічному столі. На першому місці за популярністю прогнозовано виявилося шампанське — 39,3%, на другому — «все, що буде» — 26%, на третьому — горілка — 14,8% респондентів. Перевагу винам віддадуть 8,5%, а коньяку — 3,5% мешканців столиці. Зареклися вживати алкоголь 5% опитаних, а найменш популярними виявилися алкогольні коктейлі, які обрали для святкового столу лише 0,8% киян.

Новорічні заходи в столиці, згідно з розпорядженням міського голови, провадитимуться з 27 до 31 грудня щодня з 18:00 до 22:00. А 31 грудня з 22:00 до 2:00 1 січня відбудеться головна вистава.

У той же час «Київміськсвітло», яке забезпечує центральну святкову ілюмінацію, не в захопленні від новорічних свят. На оновлення гірлянд не виділено жодної копійчини. Лампочки згоряють, а замінити їх нема чим — такого ілюмінаційного дива, стверджують у цій організації, у нас не виробляють. Але, попри це, в святковому освітленні міста буде використано понад 900 прожекторів, розміщених на різних рівнях фасадів будинків та під деревами. А ще приблизно півтисячі освітлювальних шнурів і «шторок» буде вплетено в гілки дерев. Освітлюватимуть новорічну ходу мешканців столиці Хрещатиком від Бессарабки до Європейського майдану 220 стовпов их ліхтарі, 36 гірлянд-панно.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати