Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сьогодні – фінал Кубка України з футболу

Матч відбудеться у Полтаві і за присутності глядачів
15 травня, 11:23
ФОТО УНІАН

Фінальний матч Кубка України з футболу між командами «Динамо» (Київ) та «Шахтар» (Донецьк) відбудеться сьогодні в Полтаві на стадіоні «Ворскла» ім. О. Бутовського. Учора Федерація футболу України ухвалила рішення дозволити глядачам відвідати гру. За словами керівника Департаменту інформації ФФУ Павла Тернового, напередодні організатори отримали всі необхідні гарантії безпеки.

Нагадаємо, що до останнього моменту доля матчу не була відомою. Спочатку фінал було намічено провести в Харкові на ОСК «Металіст». Місто вибороло це право у змаганні з іншими претендентами — Львовом, Києвом, Одесою та Донецьком. Однак з міркувань безпеки гру вирішили перенести. 13 травня виконком ФФУ оголосив про те, що вона відбудеться в Полтаві, але без участі глядачів, що також мотивувалося заходами безпеки, — з відповідним проханням до Федерації звернулося МВС.

Учора близько двохсот представників ультрас «Динамо» пройшли в столиці від площі Лесі Українки до будівлі ФФУ з вимогами скасувати рішення й перенести матч до Львова. Напередодні з аналогічною пропозицією виступив в. о. головного тренера «Динамо» Сергій Ребров. Він назвав неподобством можливе проведення фіналу Кубка України без глядачів. «Кому взагалі потрібний футбол при порожніх трибунах? — дивувався Ребров. — Це негарно щодо усіх уболівальників. За порожніх трибун немає різниці, де відбуватиметься фінал. Я сам готовий вийти з уболівальниками на акцію протесту. Гадаю, у Львові жодних проблем не могло б бути. Не кажу про Київ — тут, як на мене, взагалі немає ніяких складнощів, але якщо визначити нейтральне поле, то це — Львів». Згодом до вболівальників вийшов перший віце-президент ФФУ Анатолій Попов, який пообіцяв терміново розглянути питання. Він розповів, що надіслав листа-прохання в.о. президента України Олександрові Турчинову. За кілька годин Попов знову вийшов до учасників протесту й повідомив, що фінал відбудеться в Полтаві й за присутності глядачів. Уболівальники зможуть відвідати й матчі наступного туру української футбольної першості в усіх лігах, які відбудуться 18 травня. Раніше планувалося, що вони також пройдуть без глядачів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати