Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

XXVIII Ukrainian Fashion Week

...пропонує новий тренд — мода на патріотизм та повагу до своєї країни, міста та навколишнього середовища
22 лютого, 00:00
ФРАГМЕНТ ПРЕДСТАВЛЕНОЇ В МЕЖАХ УТМ КОЛЕКЦІЇ ВЕСНА — ЛІТО-2011 ВІДОМОГО УКРАЇНСЬКОГО ДИЗАЙНЕРА ФЕДОРА ВОЗІАНОВА, РОБОТИ ЯКОГО НАСТІЛЬКИ ВРАЗИЛИ ОРГАНІЗАТОРІВ МИНУЛОРІЧНОЇ ВИСТАВКИ «WHITE» У МІЛАНІ, ЩО ВОНИ СТВОРИЛИ ЦЬОГО РОКУ СПЕЦІАЛЬНИЙ ПАВІЛЬЙОН ДЛЯ УКРАЇНСЬКОЇ МОДИ / ФОТО НАДАНЕ УКРАЇНСЬКИМ ТИЖНЕМ МОДИ

Українські дизайнери спільно з Українським Тижнем Моди (UFW) продовжують примножувати не лише модний, а й культурний капітал країни. Як влучно підкреслює генеральний продюсер UFW Володимир Нечипорук, «мода — це не лише одяг і біжутерія, це тренд на вчинки, новації, дії». УТМ запроваджує нових тренд — моду на патріотизм. «І патріотизм не на словах, а на ділі, — наголошує Володимир НЕЧИПОРУК. — Щодо своєї країни, міста, навколишнього середовища». У рамках проголошеного тренду співзасновник Українського Тижня Моди Олександр Соколовський ініціює акцію «Kiev Fashion Park», завдяки якій у парках Києва з’явиться сучасна скульптура та інсталяції найкращих українських скульпторів, а також авторські лавки для відпочинку, ескізи яких розробляли відомі вітчизняні дизайнери. До речі, нещодавно в рамках Великого Скульптурного Салону в Мистецькому Арсеналі відбулось відкриття експозиції цих скульптур, інсталяцій та лавок. Виставка, робота якої триватиме до 13 березня, завершиться благодійним аукціоном, на якому можна буде придбати модний подарунок для своєї столиці. Отримані від продажу кошти будуть спрямовані на благодійність.

Про це оргкомітет УТМ повідомив на прес-конференції, що була присвячена XXVIII Українському Тижню Моди, який пройде з 16 до 21 березня 2011 року. Свої колекції прет-а-порте представлять 50 дизайнерських марок. Вперше локацією Тижня моди стане «Мистецький арсенал».

«Настав час, коли Україна повинна стати однією з провідних модних країн, першою серед країн СНД», — переконаний директор з міжнародного розвитку UFW Мауріціо АСКЕРО. І UFW справді розширює свої кордони, про що свідчить, зокрема, список спеціальних гостей, участь яких очікується цього разу. Супермодель Джі Дієнг (до речі, за активну благодійницьку діяльність ця манекенниця названа ЮНЕСКО ангелом світової моди), фешн-редактор італійського журналу «La Repubblica», одна з найвпливовіших італійських фешн- та бізнес-журналістів Рената Фонтанелі, засновник GFM, фешн-консультант (Бельгія) Рональд Деніс, всесвітньо відомий трендсеттер, фен-консультант Лі Еделькорт (Голландія), головний редактор видання Glamour (Росія) Алла Белякова, екс-прес-аташе Валентина Юдашкіна, блогер порталу vogue.ru Віталій Козак.

А поки фешн-світ збиратиме валізи до Києва, 23 лютого українські дизайнери візьмуть участь у всесвітньо відомій виставці «White» у Мілані. «Це особливий реверанс з боку організаторів міланської виставки в бік української моди, — каже співзасновник і голова оргкомітету Українського Тижня Моди Ірина ДАНИЛЕВСЬКА, — Покази наших дизайнерів Федора Возіанова та Ігоря Кікотя настільки вразили міланську публіку минулого року, що цього року вони будуть представлені не просто на невеличкому традиційному майданчику, як усі інші учасники, а в окремому великому павільйоні площею 180 квадратних метрів, що створений спеціально під них».

Окрім основних показів, у межах XXVIII Тижня моди в березні відбудеться низка спеціальних подій. Зокрема, спільно з Київським національним університетом технології та дизайну УТМ представлять виставку «Від готики до модерну. Історія європейської моди ХV—XIX століть». «Експозиція демонструє етапи еволюції європейської моди XV —XIX століть. Цей період позначений напрочуд сміливими експериментами в царині формування костюма та пошуками ефективних способів коригування людського тіла на догоду існуючим уявленням про ідеал фізичної краси. Ця експозиція надасть можливість переглянути модну ретроспективу, щоб ліпше зрозуміти витоки сучасних тенденцій», — розповідають організатори.

Традиційно «День» повідомлятиме своїх читачів про перебіг Українського Тижня Моди. А з 17 до 22 березня «Щоденники Ukrainian Fashion Week» можна буде побачити на телеканалі ТЕТ, який цієї весни став ексклюзивним партнером телетрансляції УТМ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати