Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Бюджет + ...

Вінницька облрада шукає кошти для надання кредитів під житло учасникам АТО
20 липня, 12:20

На Вінниччині у рамках Регіональної цільової програми доступного житла планують надавати пільгові довгострокові кредити на придбання житла учасникам АТО. Відповідний депутатський запит на розгляд 23-ї позачергової сесії Вінницької облради, яка відбувалася 18 липня, подав депутат Ігор Хміль. За виділення коштів на житлові кредити для АТОвців проголосувало 54 депутати із 71 присутнього в залі.

«До нас надійшло звернення від громадських організацій учасників бойових дій з проханням розглянути можливість виділення з обласного бюджету коштів на отримання пільгових кредитів для придбання житла. Ця проблема не раз порушувалася і на депутатських прийомах, оскільки питання забезпечення квартирами хлопців-героїв стоїть гостро і потребує вирішення якнайшвидше. Кількість учасників АТО зростає, нині в нашій області їх вже понад 15 тисяч. А держава не поспішає забезпечувати гарантованим житлом, — коментує Ігор Хміль. — Виділити кошти з обласного бюджету на придбання житла для всіх нереально, а от знайти кредитні механізми під силу. Тому на засіданні робочої групи ми вирішили звернутися до голови Вінницької обласної адміністрації з проханням передбачити в обласному бюджеті п’ять мільйонів гривень для надання пільгових кредитів на придбання житла учасникам АТО. Кошти будуть виділені до кінця цього року в рамках Регіональної цільової програми будівництва (або придбання) доступного житла у Вінницькій області».

Знайти кошти для учасників АТО планують шляхом перерозподілу бюджету. Надаватиме кредити обласний Фонд сприяння інвестиціям та будівництву.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати