Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Діти ВПО, які зараз живуть на Львівщині, поїдуть у Францію на літні канікули

22 червня, 20:11

Учора, 21 червня, перший заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Андрій Годик провів відеоконференцію з мерами французьких міст. Згідно з повідомленням ЛОВА, ішлося про короткострокові поїздки дітей внутрішньо переміщених осіб у Францію у час літніх канікул.

Передусім Андрій Годик розповів французьким колегам, якою є кількість внутрішньо переміщених осіб  на Львівщині. І додав, що будь-яка допомога, яку нам готові надати колеги з інших країн, є надзвичайно важливою, зважаючи на всі виклики, спричинені російсько-українською війною.

«Львівська область від початку широкомасштабної військової агресії стала основним прихистком для внутрішньо переміщених осіб, і в пікові періоди кількість прийнятих громадян становила понад пів мільйона, – зазначив перший заступник начальника ЛОВА. – Кількість внутрішньо переміщених осіб зараз зменшується, адже певна частина людей повернулися в місця, де вже не ведуться бойові дії. Зараз на Львівщині зареєстровані та проживають майже 250 тисяч переміщених осіб, з них 30% – діти».

Голова делегації представників мережі мерів французьких міст Бенджамін Абтан повідомив заступникові голови ЛОВА, що Франція може прийняти на нетривалий термін 60 внутрішньо переміщених дітей, які проживають на Львівщині.  «Ми готові приймати і надалі дітей, які через війну змушені були покинути рідні домівки та зараз проживають далеко від дому, адже для них це є не лише стресом, а й викликом у такому молодому віці» , – зазначив Бенджамін Абтан.

Своєю чергою, Андрій Годик додав, що поміч внутрішньо переміщеним дітям повинна бути пріоритетом для закордонних організацій, які допомагають Україні: «Наше основне завдання – надання допомоги, в першу чергу, дітям. Надзвичайно важливою і актуальною є допомога психологічного відновлення підлітків, які на власні очі побачили насильство російських окупантів. Це є копітка і тривала робота, адже ці діти побачили те, чого не мали б побачити у звичних реаліях цивілізованої європейської країни. Будемо надзвичайно вдячні за будь-яку надану допомогу від усіх наших іноземних колег та партнерів».

Керівник Головного управління національної соціальної сервісної служби у Львівській області Віктор Степанюк розповів про ініціативу детальніше: «Ми зараз на завершальному етапі формування групи з 60-х дітей, які зможуть поїхати у Францію. Збираємо інформацію про внутрішньо переміщених дітей у всіх територіальних громадах області для того, щоб надалі організовувати такі, закордонні, канікули. Охоче долучаємося до таких ініціатив, адже такі поїздки дають змогу дітям не тільки познайомитися з іноземними однолітками, а й  відпочити – психологічно і фізично».

Також у межах щойно згаданої відеозустрічі французька сторона почула перелік актуальних потреб для підтримки внутрішньо переміщених осіб, які перебувають у Львівській області.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати