Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Досвід Чугуєва – всій країні

МОЗ підтримає реформаторські проекти Харківщини
22 листопада, 11:30

До кінця поточного року «медичний бюджет» в Харківській області буде виконано на 100%, а регіональні ініціативи щодо впровадження реформ в 2017 році МОЗ України всебічно підтримає та допоможе в імплементації. Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк за підсумками виїзного засідання Комітету ВР з питань бюджету, участь в якому взяли представники МОЗ, Мінфіну, Міносвіти, Мінінфраструктури, Харківської ОДА та місцевих рад, повідомляє www.moz.gov.ua.

Як зазначив Павло Ковтонюк, проблеми в цьому регіоні є аналогічними до інших, однак влада цілком впорається з ними, оскільки Харків — один із флагманів економіки. Він також підкреслив, що МОЗ підтримає дві регіональні ініціативи, які зараз на порядку денному в Харківській області — пілотний проект щодо розвитку первинної допомоги в Чугуївському районі («День» писав про нього у матеріалі «Медреформа в... Чугуєві та Куп’янську» 30 квітня ц. р.) та ініціативу щодо автономізації обласних закладів охорони здоров’я. Нагадаємо, Чугуїв та Куп’янськ стали місцями, де до 2017 року випробують різні моделі роботи сімейних лікарів, з урахуванням успішного європейського досвіду — в проектах беруть участь експерти Естонії та Німеччини.

«Якщо влада області буде реалізовувати ці проекти, вона матиме максимальну підтримку Міністерства охорони здоров’я», — запевнив Павло Ковтонюк.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати