Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Думаю, що в нього є підтримка громади»

Петро Порошенко особисто представив черкащанам нового очільника області
20 листопада, 15:01

20 листопада з робочим візитом до Черкас завітав Президент України Петро Порошенко. Він обговорив з черкащанами нинішній стан проблем області, процеси втілення реформ та представив нового голову Черкаської обласної державної адміністрації Олександра Вельбівця, колишнього голову Черкаської обласної ради.

На зустріч із Президентом прибули керівники державних підприємств, департаментів міської та обласної адміністрацій, депутати всіх рівнів, представники церкви. Насамперед Петро Олексійович зауважив, що надто довго не був у Черкаському краї, але переймається усіма тими проблемами, якими живе Черкащина. Особисто подякував владиці Софронію за відверту розмову і за всі його добрі справи, які він втілює на Черкащині та Україні. Зауважив, що щиро вірить в майбутнє української помісної автокефальної православної церкви.

Наголосив також і на важливості процесу децентралізації, де громада має самостійно обирати собі лідерів та керівників на місцях, відзначивши, що прикметно, адже саме з Черкащини почався процес децентралізації, тут була створена перша в Україні об’єднана територіальна громада. «А хто спробує займатися популізмом замість того, щоб дбати про людей, громада дасть належну оцінку таким діям. Бо справа Президента – захистити людей. Тож вибори, які пройдуть 23 грудня до ОТГ, мають бути вільні і чесні, так само, як і вибори Президента та парламенту. Ми зберегли демократію і свободу, ми крок за кроком наближаємо країну до шляху Євросоюзу,  НАТО», – відзначив Петро Олексійович.

Нагадав також і про проблемну ситуацію в місті Сміла, де люди опинились за мінусової температурибез теплопостачання, нині у житло вже подано тепло. Окреслив ряд завдань, які мають втілюватись в Черкаській області так само, як і по всій Україні. «Маємо зробити так, щоб всі, хто має право на субсидію, отримали її належним чином без зайвої паперової тяганини. Ставимо перед собою чітку вимогу щодо вирішення проблеми субсидії», – зазначив Президент.

Потому подякував вже колишньому керівникові Черкаської облдержадміністрації Юрію Ткаченку за роботу та особисто вручив посвідчення голови Черкаської ОДА Олександру Вельбівцю. Наголосивши, що громаді його представляти не доведеться, адже його знають в області як людину справи. «Так трапилось, що саме сьогодні виповнюється три роки, як Олександр Вельбівець виконував обов’язки голови Черкаської обласної ради. І сьогодні ми передаємо йому керівництво Черкаською ОДА, я думаю, що у нього є підтримка громади», – зазначив Президент. Усі присутні в залі зааплодували. 

Зі свого боку Олександр Вельбівець подякував за довіру громаді, Президентові, Юрію Ткаченкові. «Спільно з громадою, органами місцевої влади, депутатами всіх рівнів ми працюватимемо над забезпеченням стабільного соціально-економічного розвитку, залученням інвестицій, належним соціальним захистом населення, підтримкою учасників АТО, забезпеченням надійної оборони держави. Бо від цього залежить успіх області, велике значення має і наш економічний потенціал та працелюбні черкащани», – звернувся до присутніх Олександр Вельбівець.

Наостанок Петро Порошенко пообіцяв, що ще не раз зустрінеться із черкащанами та спільно відзначать перші підсумки роботи на посаді нового очільника області.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати