Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Лайфхаки для лікарів

Медиків первинної ланки навчать економічної та юридичної грамотності
11 вересня, 12:10
ФОТО З АРХІВУ «Дня»

Якщо на старті медичної реформи пацієнти мізкували над тим, якого лікаря краще обрати, то тепер ситуація змінюється. Уже лікарі обмірковують, як утримати біля себе давніх пацієнтів і чим привабити нових. Звісно, ключовий момент в обох ситуаціях — якість наданих лікарем послуг. І зараз кілька громадських організацій, зокрема «Батьки за вакцинацію» та «Платформа здоров’я», спільно з фахівцями бізнес-школи Міжнародного інституту менеджменту започатковують онлайн-курс для лікарів «Успішний лікар первинки».

«Лікарі вже опинилися у ринкових умовах, вони конкурують за пацієнта не тільки за якістю послуг, а й щодо утримання пацієнта в якісних умовах, — пояснює Андрій ГАЦЕНЮК, менеджер «Програми комплексної підтримки лікарів первинної ланки» (ця програма створювалася як апробація онлайн-курсу «Успішний лікар первинки»).     — У відеокурсі є основи маркетингу, бухгалтерії, юриспруденції. Реєстрація відкрита на сторінках партнерів проекту. Сама програма розрахована до кінця 2019 року. Але це не просто окреме навчання, а й обговорення, можливість ставити питання та отримувати на них відповіді. Також у рамках курсу є практичні завдання та можливість взяти участь в інтернет-дискусіях. Після закінчення усі учасники курсу отримають сертифікати».

Голова правління ГО «Платформа здоров’я» Тимофій БАДІКОВ зазначає, що перш ніж братися за створення такого курсу, аналізували, чи буде на нього попит. Наразі організатори проекту отримали 800 заявок від лікарів первинної ланки. Усі хочуть знати, як адаптувати власну практику до вимог реформи (приміром, лікарі державної поліклініки мають стати фізичними особами-підприємцями), або ж як використовувати у роботі інформаційні технології. Частково знайти відповіді на ці запитання вдалося в межах триденної «Програми комплексної підтримки лікарів», котра відбулася у червні цього року. Сімейний лікар Віолетта ЛІЙКА — одна з її випускниць.

«Під час цього навчання отримала багато знань і роз’яснень, як працюватиме реформа, як будувати комунікацію з пацієнтами, боротися з негативними відгуками, як рекламувати себе, — каже лікарка. — Наразі я завершую ремонт у своїй медичній студії. Як тільки отримаю відповідну ліцензію, укладатиму договір із Національною службою здоров’я України».

Онлайн-навчання зручне і для тих, хто не має можливості виїздити на семінари з райцентру чи села до столиці. Так чи інакше, поява курсу неформальної освіти — це можливість для натхненних лікарів ще більше працювати на результат.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати