Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Ліфт» працює!»

Чому важливо підтримувати журналістів-початківців — «День» обговорював на тематичній конференції
13 квітня, 11:56
ЛШЖ - 2017 / ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Національна асоціація українських медіа 12—13 квітня проводить конференцію «Організація роботи редакції з юнкорами: позитивний досвід газети «Ірпінський вісник», а також свої загальні збори. На події обговорюють стратегічні для розвитку медіа питання: реформування друкованих ЗМІ, регулювання питань праці на підприємстві, вимоги до контенту місцевої газети та її роботу з ОТГ і, звісно, винесену в назву конференції співпрацю з молодими журналістами.

«День» запросили поділитися досвідом з учасниками заходу. Не дивно, адже добра половина наших співробітників пройшла Літню школу журналістики, яка цього року відбудеться вже 16-й раз. Зокрема, редакторка відділу економіки Алла ДУБРОВИК-РОХОВА, редакторка «Маршруту №1» Дар’я ТРАПЕЗНІКОВА, наш кореспондент у Львові Дмитро ПЛАХТА, власне, авторка цих рядків. А редактор відділу політики Іван КАПСАМУН був одним із перших учасників Острозького клубу вільного інтелектуального спілкування молоді, появу якого ініціювала у 2006 році головний редактор «Дня» Лариса Івшина. Тож, як говорить Лариса Олексіївна, а у «Дні» — «ліфт» працює». І класно, що є інші видання, які розуміють, наскільки важлива співпраця з молоддю.

«Поки практика залучення юнкорів в українських виданнях зустрічається нечасто, і саме тому ми проводимо конференцію з цієї теми, — розповідає Тетяна КОТЮЖИНСЬКА, голова правління НАУМ. — Ми взяли як основний досвід «Ірпінського вісника» і «Дня». «Ірпінський вісник» має сталу співпрацю з відділами позашкільної освіти. Це приклад об’єднання зусиль колективу газети, державних установ і громадських організацій, які займаються дозвіллям дітей. Вже є успішний кейс, видано перший номер юнкорівської газети, яка називається «ЩоДенник». Головне, що у такій співпраці є сенс для самої редакції. У газеті виходять юнкорівські матеріали, це розширює читацьку аудиторію і дає цікавий контент. У «Дні» давно є Літня школа журналістики, і це скоріше залучення не юнкорів, а студентів-журналістів, тому нам це цікаво. Ми хочемо обговорити такий досвід, те, як застосувати його у кожній редакції, яка бере участь у конференції, яка є у мережі НАУМ».

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати