Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Музеї – це пізнавально і цікаво!»

До Луцька повернулися «Екскурсоводи у відпустці»
20 червня, 18:38
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Колись через кількість церков та монастирів древній Лучеськ називали і другим Римом, і другим Єрусалимом. Місто було багатокультурним, говорило десятками мов. Луцьк має єдиний в Україні Музей братства, унікальний Музей волинської ікони. Та пересічному лучанину, який виростає в оточенні такої історії, зазвичай не до екскурсій. Звично! Днями в місті відбулася перша екскурсія за програмою відновленого проекту «Екскурсоводи у відпустці». Проект починав діяти ще 2012 року, потім була перерва, торік його відновили і тепер нову продовжили.

Оксана ШТАНЬКО, менеджер з туризму, виконувач обов’язків директора комунального підприємства «Центр туристичної інформації та послуг», каже: «Цьогорічний соціально-інтелектуальний проект покликаний показати місцевим мешканцям і гостям Луцька потенціал тутешніх музеїв, продемонструвати, що музеї — це пізнавально і цікаво! Саме тому в межах співпраці між КП «Центр туристичної інформації та послуг Луцька» і Волинським краєзнавчим музеєм, Музеєм волинської ікони, Музеєм історії Луцького братства, Художнім музеєм, Музеєм технологій минулого, Академією пізнання та розвитку «Робологікум» було започатковано серію безкоштовних екскурсій до кожного із цих музеїв. Під час першої екскурсійної мандрівки її учасники занурились у минувшину історії Луцького братства. Екскурсію провела завідувачка Музею історії Луцького братства Олена Бірюліна. Захід відвідало орієнтовно 25 осіб. Серед них — слухачі першої Школи екскурсоводів Луцька. Такі прогулянки їм особливо потрібні з огляду на безцінні знання, що ними поділилася авторитетна дослідниця. Наступна екскурсія відбудеться 23 червня о 12.00. Екскурсанти матимуть змогу відвідати Волинський краєзнавчий музей. Зустріч буде тематичною, стосуватиметься побуту наших предків від неолітичної доби до ХІХ століття. Екскурс у цікаве повсякденне минуле волинян здійснить Тарас Верба — науковий співробітник музею».

Проект має таку назву тому, що проводять екскурсії не професійні екскурсоводи, а працівники музеїв, історики, краєзнавці. І спрямований він насамперед на лучан, аби вони більше пізнавали справді унікальну історію свого міста.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати