Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Оперативно реагувати на виклики»

На Вінниччині якість води контролюватиме мобільна лабораторія
25 січня, 11:33

890 тисяч гривень надала область з екологічного фонду на придбання спеціальної мобільної лабораторії для здійснення контролю за якістю поверхневих, підземних та стічних вод і скидів шкідливих речовин у водні ресурси. Як повідомляє департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОДА, мобільна лабораторія облаштована на базі придбаного автомобіля Reno Dokker. Вона обладнана спеціальним устаткуванням: фотометром Palintest-7500, нагрівачем проб, оксиметром Oxi 3310, пробовідбірниками, які дають змогу проводити експрес-аналізи стічних та поверхневих вод безпосередньо на місці відбору.

 «Мобільна екологічна лабораторія використовуватиметься передусім у разі виникнення надзвичайних ситуацій або для проведення термінових спостережень за станом водних об’єктів на території області, — уточнили в департаменті. — Проект спрямований підвищити ефективність державного контролю з боку Державної екологічної інспекції у Вінницькій області щодо дотриманням вимог природоохоронного законодавства. Тобто співробітники відомства відтепер матимуть можливість оперативно реагувати на ті чи інші виклики і проводити експрес-аналізи на місці пригоди».

Нагадаємо, торік на Вінниччині в межах програми «Питна вода» було профінансовано реалізацію дев’яти проектів на майже 7 млн грн. Цього року, як писав «День», область планує витратити на очищення акваторії Південного Бугу, а відтак поліпшення якості питної води, понад 200 млн грн, залучивши при цьому кошти Державного агентства водних ресурсів України та місцевих бюджетів. Серед першочергових заходів — розчистка правої притоки Бугу річки Десна, реконструкція берегозакріплювальних споруд у межах селища Стрижавка, очищення від мулових наносів Південного Бугу в межах міст Хмільник та Вінниця.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати