Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Почути тисячу голосів

Активісти знайшли спосіб, як врятувати Обсерваторну гірку та Павлівський сквер
15 грудня, 11:49

Спосіб законний і дієвий — повернути у Київраду норму про розгляд звернень від місцевих ініціатив. Голова ГО «Андріївсько-Пейзажна ініціатива» Марина Соловйова пояснює, що за статутом територіальні громади міста Києва мають право ініціювати розгляд у Київській міській раді будь-якого питання, що хвилює місцевих мешканців. Громада повинна зібрати понад тисячу підписів місцевих жителів з певної проблеми, а Київрада зобов’язана винести це питання на пленарне засідання. Донедавна депутати цим механізмом не користувались, а 8 жовтня цього року був прийнятий новий порядок розгляду місцевих ініціатив. Як він працює, активісти хочуть перевірити на прикладі з Обсерваторною гіркою та прилеглим Павлівським сквером.

«Це буде наш пілотний проект. Місцеві мешканці зібрали майже 1200 підписів, ми передали їх депутату Київради Ользі Балицькій. Тепер звертаємось до депутатів, щоб скасували рішення Київради від 24 травня 2007 року про надання дозволу на укладення інвестиційного договору щодо ремонту в санаторії «Салют» на Гоголівській 26-28, бо це прихована приватизація будинку в центрі міста», — додає Марина Соловйова.

Наступна місцева ініціатива буде щодо скасування землевідведення для авіакомпанії, що має на вулиці Гоголівській, 32-в ділянку для житлового комплексу. Тобто клубок незаконних рішень, що передбачають забудову та руйнування Обсерваторної гірки, будуть поступово розплутувати. Активісти нагадують, що Обсерваторна гірка є комплексною пам’яткою місцевого значення, будь-які будівельні роботи тут заборонені. А розташована тут Астрономічна обсерваторія КНУ ім. Т. Шевченка має окремий охоронний статус — пам’ятки архітектури.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати