Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Шана героям

У Херсоні щорічно напередодні державних свят встановлюватимуть білборди загиблим в АТО
01 березня, 11:43

Комунальне підприємство обласної ради «Оберіг», яке займається питаннями співпраці з учасниками АТО і сім’ями загиблих, звернулося до міської та обласної влади з ініціативою щорічно встановлювати білборди херсонцям, які загинули під час війни на Донбасі, захищаючи незалежність і мир в Україні. Наразі проект підтримала міська влада. На таку ж позитивну відповідь ініціатори чекають і від очільника Херсонської ОДА Андрія Гордєєва, якому теж відправили відповідне звернення.

За словами авторки ідеї, матері загиблого бійця батальйону «Миротворець» Романа Набєгова Оксани НАБЄГОВОЇ, такий маленький проект має на меті зберігати пам’ять про героїв, котрі віддали свої життя за всіх нас.

«Ми акцентували увагу на тому, щоб білборди варто встановлювати напередодні державних свят — Дня Незалежності та Дня захисника України. Саме ці дні наповнені гордістю і звитягою. Такі дні покликані щоразу нагадувати кожному з нас, яку важку ціну довелося заплатити. У нас, рідних, є в душі велика гордість за своїх близьких. Дивлячись на хлопців, кожен повинен розуміти, що події, які відбуваються на сході, — це не десь на краю світу, а зовсім близько. Кожен із загиблих захисників — це чиясь рідна людина, сусід, однокласник, колега. Хочеться, щоб ідеї, бажання і задуми хлопців не зупинилися з биттям їхніх сердець, щоб те, чим вони жили, й те, до чого вони прагнули, втілилося в життя. Цей проект — пам’ять про наших полеглих військових, це історія, яка пишеться нами зараз», — говорить Оксана Набєгова.

Як зазначають у КП «Оберіг», усі питання стосовно фото і змісту білбордів уже узгоджені з родинами загиблих. Вперше такий проект у Херсоні організували до річниці Іловайської трагедії. Тоді по місту розмістили 20 бордів зі світлинами загиблих в АТО.

«Цей проект дуже важливий. Хлопці віддали своє життя за те, щоб ми з вами кожного ранку прокидалися й мали можливість бачити сонце. Це — найменше, що ми можемо зробити для наших захисників. Це наша подяка, шана й пам’ять», — зазначає в. о. директора КП «Оберіг» Лариса ЦИГУЛЬСЬКА.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати