Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

"Шлях до перемоги" в світлинах "Дня"

У Дрогобичі Львівської області напередодні відзначення 31-ї річниці Незлежності України відкрито фотовиставку з промовистою назвою «Шлях до Перемоги»
26 серпня, 17:30

Як ми вже анонсували, в Дрогобичі Львівської області напередодні  відзначення 31-ї річниці Незлежності України відкрито фотовиставку  з промовистою назвою «Шлях до Перемоги».  На ній представлено понад 50 знакових світлин іменитих фотомитців, які в різні роки отримували гран-прі на Міжнародних фотовиставках Всеукраїнської газети «День», а також нові фото-факти сучасної російсько-української війни. 

Мистецька подія відбулася у музеї «Дрогобиччина».  Ії організаторами виступили газета «День», Благодійний фонд «Коло», Народний музей України за підтримки  Дрогобицької районної військової адміністрації.

Голова Дрогобицької РВА Степан Кулиняк відзначив неабияку роль української фотопубліцистики як знаку незламності наших воїнів і наших митців.

Виконувач обов’язків голови БФ «Коло» і член наглядової ради Благодійного фонду сприяння ініціативам газети «День» Олександр Юрков відзначив, не випадковість того, що світлини найкращих українських фотомитців презентували у музеї «Дрогобиччина». Адже у цих стінах кілька років тому відбулася масштабна фотовиставка газети «День» за участі її головної редакторки Лариси Івшиної. Тоді в Дрогобиці відбулася низка просвітницьких заходів зорганізованих журналістками «Дня».  Сьогодні Благодійний фонд газети вирішив продовжити цю ініціативу.

«На виставці представлені різні фотохудожники, які побачили Україну через призму свого об’єктиву. Але всі вони  об’єднані спільною ідеєю – збереженням історичної пам’яті, як основи формування національної ідентичності»,  – наголосив у виступі директор історико-культурного заповідника «Нагуєвичі» Богдан Лазорак і згадав постать Івана Франка – одного із символів української незламності.

Під час  урочистостей Олександр Юрков від імені Благодійного фонду «Дня» передав колекцію  книг бібліотеки газети «День» освітнім закладам  Дрогобицького району.

Завершальним акордом офіційної частини відкриття стало ліричне виконання «Гімну Січових стрільців» на споконвічно народному інструменті –  бандурі та  всесвітньовідомої «Мелодії» Мирослава Скорика на скрипці.

Унікальні роботи фотодокументалістики представлені в трьох залах музею Дрогобиччина».  Тематично виставка розділена на хроніку «до» і «після» – від початку повномасштабного російського вторгнення. Сучасні фотомайстри  зафіксували миті найвизначніших подій новітньої історії України та людей, які її творили. Окремої уваги заслуговують світлини, присвячені подіям сьогодення – знімки з лінії фронту та понівечених українських міст. Це  роботи фотомитців Миколи Тимченка («День»), Сергія Нужненка («Радіо Свобода»), Альони Гром, Євгена Малолєтки та Дмитра «Ореста» Козацького – захисника «Азовсталі», який нині перебуває у полоні.

Фотовиставка «Шлях до Перемоги»  триватиме до 16 вересня, відвідати її можна з 10:00 до 17:00 (окрім понеділка) за адресою: вул. Тараса Шевченка, 38, місто Дрогобич, Львівська область.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати