Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Суд визнав угоду недійсною

Дніпропетровський військовий госпіталь повернули державі
21 квітня, 11:53

Господарський суд Дніпропетровської області виніс рішення повернути все майно військового шпиталю у власність держави Україна. Таким чином, військовий шпиталь у Дніпропетровську знову буде прийнятий на баланс регіонального відділення Фонду держмайна України, який і виступив як позивач. Відповідачем у справі викликався один із комерційних банків. Суд визнав угоду, за якою було відчужене майно, з усіма змінами та доповненнями, недійсною і поклав судові витрати на співвідповідачів.

Нагадаємо, повернення військового шпиталю в державну власність почали домагатися дніпропетровські волонтери. З початком бойових дій на Донбасі вони виявили вражаючий факт — будівлі та земельна ділянка в центрі міста, де розташована військова медична установа, вже давно перебувають у приватній власності. Обурені волонтери та поранені бійці неодноразово проводили акції протесту, щоб привернути увагу до зазначеної проблеми з боку керівництва України. Нарешті, Дніпропетровська облдержадміністрація офіційно заявила про те, що збирається повернути військовий госпіталь державі. За даними ОДА, ще 2007 року Міністерство оборони України передало одній із компаній понад 10 тисяч квадратних метрів нерухомості і майже чотири гектари землі Дніпропетровського військового госпіталю «для модернізації матеріально-технічної бази». Для проведення робіт ця компанія взяла кредит у банку на 130 млн гривень під заставу майна госпіталю. Гроші не повернули, тому, зрештою, заставне майно перейшло у власність банку. 2014 року були спроби повернути будівлю у власність держави. Але питання остаточно не було вирішене, і справа оскаржувалася в судових інстанціях. Тепер до процесу долучилися юристи Дніпропетровської ОДА.

Разом із тим волонтери та поранені бійці стривожені тією обставиною, що керівника Дніпропетровського військового госпіталю, полковника А.Рильського несподівано звільнили з посади. Вони говорять, що саме він і розповів волонтерам про сумнівні операції з державним майном. У Міноборони повідомили, що А.Рильського переводять на вищу посаду в столицю.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати