Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Унікальний інтерактив»

У Вінниці на честь Михайла Коцюбинського висадили галявину сонця та мрій
11 травня, 11:34
ФОТО АВТОРА

Під веснянки та гаївки висаджували 10 травня квіти на території садиби-музею Михайла Коцюбинського. Галявину сонця та мрій з чорнобривців, сальвій та алісума облаштовували студенти Вінницького державного педагогічного університету імені М. Коцюбинського. Допомагали їм висаджувати рослини наймолодші учні школи № 32. Нову квіткову палітру у формі сонця презентували у рамках проекту «Мистецький сад Михайла Коцюбинського».

«Письменник любив сонце, природу та квіти, тому коли виникла потреба висаджувати нову клумбу, ми вирішили провести інтерактив і залучити до цієї події студентів та школярів. Вони отримали унікальну можливість створити на території музею галявину сонця та мрій Михайла Коцюбинського, — розповідає в.о. директора музею Лариса КРАВЧЕНКО. — Ми постійно шукаємо нові форми роботи з відвідувачами, які вже не «ведуться» на звичайні екскурсії. Тому часто експериментуємо, запроваджуємо нестандартні екскурсії, фестивалі чи дійства. Адже діти запам’ятають той день, коли вони садили квіти у музеї Михайла Коцюбинського на все життя. А упродовж літа матимуть можливість прийти і подивитися, як росте їхня квіточка, приведуть сюди своїх батьків і показати свою рослину, яку вони висадили самостійно. Сучасних дітей важливо долучити їх не лише для культурної спадщини, але й прищеплювати їм любов до живої природи».

Гостей свята розважали учасники вокального ансамблю «Душі криниця», фольк-гурт «Фієста», ансамбль нової музики «Оберіг», фолк-тріо «Світло» та молода поетеса Дана Кваша. А після того, як всі попрацювали — творчо та фізично, — для учасників влаштували квест «Стежками Коцюбинського», під час якого вони дізналися чимало цікавого про життя і творчість письменника, а також про його садибу-музей у Вінниці.

Нагадаємо, Вінницький літературно-меморіальний музей Михайла Коцюбинського відкрили 8 листопада 1927 року в будинку, де народився письменник і проживав до 1897 року. У музеї-садибі налічується близько дев’яти тисяч експонатів. Експозиція розміщується в п’яти кімнатах. Вона висвітлює в хронологічному порядку життя і творчість Михайла Коцюбинського. На території музею-садиби також розташована комплексна пам’ятка природи — «Музей-садиба М. Коцюбинського».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати