Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Україні запрацює Регіональний екологічний центр

Відповідну угоду підписано 16 січня
17 січня, 10:54

16 січня відбулося підписання угоди між урядом України та Регіональним екологічним центром (РЕЦ) про відкриття представництва РЕЦ в Україні. За словами міністра екології та природних ресурсів Остапа СЕМЕРАКА, уряд України з 2008 року вів переговори про відкриття цього офісу, йдеться в повідомленні прес-служби Мінприроди, що надійшло на адресу редакції.

«Насправді для нас це важлива подія, й ми дуже раді, що чергова організація, яка опікується захистом довкілля, почне працювати в Україні. Це організація з великим досвідом і великими напрацюваннями. Україна потребує такого досвіду. Сподіваюся, що вже с перших днів нам вдасться отримати чіткий план і динаміку руху в напрямі реалізації наших пріоритетів», — сказав Остап Семерак.

Він також зазначив, що в Україні все ще залишається доволі низька екологічна свідомість у суспільстві, й висловив сподівання, що новий офіс сприятиме не лише переходу України до низьковуглецевої економіки, реалізації нової кліматичної політики, а й надаватиме структурну підтримку громадам у посиленні екологічного врядування

РЕЦ — міжнародна організація в галузі охорони довкілля та наближення екологічного законодавства до стандартів ЄС. Його штаб-квартира розташована в Будапешті (Угорщина). Із 2001 року РЕЦ реалізував близько 40 проектів в Україні й має намір надавати допомогу й підтримку українським містам в реалізації екологічних положень Угоди про асоціацію.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати