Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Загиблим десантникам

У Житомирі встановлять меморіальні дошки
22 травня, 11:09

Члени виконавчого комітету Житомирської міської ради погодили проекти рішень про встановлення меморіальних дошок загиблим десантникам 95-ї окремої аеромобільної бригади — Олегу Чернишу, який загинув у боях за Донецький аеропорт (дошку буде встановлено на фасаді торгівельно-економічного коледжу) та лейтенанту Дмитру Ільницькому, який загинув біля села Піски (меморіальну дошку буде встановлено на фасаді гімназії №3). Про це повідомляється на сайті Житомирської міськради.

Бійцю 95-ї бригади Артуру Сілку встановлять меморіальну дошку на фасаді будинку, де він жив — на вулиці Сікорського, 4. «До нас звернулася дружина героя Леся Сілко з проханням встановити дошку. Разом із ГО «Атомник» ми виготовили її та займаємося облаштуванням. Коли виросте півторарічна дочка Каріна, вона щодня бачитиме свого героя і пишатиметься тим, що батько захищав її майбутнє та всієї країни», — каже координатор громадської спілки «Час змін» Ірина Коцюба. До речі, 14 травня на сесії Житомирської міської ради родині Артура Сілка, який загинув під час проведення антитерористичної операції на території Донецької області, вручили орден «За мужність» III ступеня за високий професіоналізм та особисту мужність, які були проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. Відкриття дошки в пам’ять про Артура Сілка хочуть приурочити до дня його народження — 24 травня.

Також у Житомирі на фасаді школи №22 відкриють пам’ятну дошку майору Вадиму Заброцькому, повідомляє радіостанція «Житомирська хвиля». Заступник начальника штабу аеромобільно-десантного батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади загинув під час бою 13 травня 2014 року поблизу населеного пункту Октябрське Слов’янського району Донецької області. Урочисте відкриття дошки відбудеться сьогодні. Участь у меморіальних заходах братимуть військові, побратими загиблого воїна, представники влади міста та області, громадські активісти, учнівська молодь, жителі Житомира.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати