Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Захопили, пожили і – підірвали

«Український свідок» підготував сюжет про школи та дитсадки на Київщині
15 квітня, 09:48

На YouTube-каналі проєкту «Український свідок» опублікували відео, де можна побачити наслідки перебування росіян на території Київської області: зруйновані школа та садочок і пошкоджено ще два навчальних заклади.

У Богданівській загальноосвітній школі I–III ступенів замість підручників, зошитів, портфелів та усміхнених дітей сьогодні можна побачити лише уламки від скла, даху та меблів, а замість дзвінка чути лише свист вітру між вибитими вікнами.

У приміщенні школи та ще одного дитячого садочка перебували окупанти. Там, за словами заступника селищного голови с. Велика Димерка Олександра Куценка, у росіян були штаб та лікарня, а після звільнення території окупанти підірвали обидва навчальні заклади. Стіни школи залишилися цілими, а от дитячий садочок повністю зруйнований.

«Знищено один садочок і одну школу. Дві школи пошкоджено частково. Там відновити навчальний процес без ремонту неможливо, але вони підлягають ремонту», - каже Олександр. Він також розповідає, що спочатку має бути проведена експертиза у зруйнованих навчальних закладах, після якої будуть вирішувати подальші дії: відновлення школи чи створення проєкту нового навчального закладу.

Проте Олександр не занепадає духом та планує відновити навчальний процес: «Зараз будем просить виділення додаткових автобусів шкільних для забезпечення процесу у школах, які збереглися в ОТГ…Я думаю, що протягом 10 днів буде відновлено онлайн-навчання, а решта буде задіяно на  відновлення навчального процесу: прибирання і приведення у відповідність, де менш пошкоджено».

Зараз неможливо дивитися без сліз на все те, що зробили в нашій країні «визволителі». Але ми не втрачаємо оптимізму, віримо в перемогу України та її світле майбутнє!

Долучайтеся до проєкту Український свідок (Ukrainian Witness) на платформах:

YouTube

Facebook

Instagram

Telegram для українців

Telegram для росіян

Patreon, де нас можна підтримати

Якщо ви стали Українським Свідком і маєте відеоматеріали з місця подій: зруйновану інфраструктуру, результати обстрілів, підбиту ворожу техніку, проукраїнські мітинги — надсилайте, будь ласка, нам на пошту [email protected]. Ми підготуємо матеріали до публікації та зробимо так, аби їх побачив увесь світ!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати