Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Херсон може замінити для Boeing Сімферополь

Американська корпорація звернулась до Украероруху з проханням підібрати для їх вантажних літаків запасний аеродром
19 жовтня, 12:30
ФОТО KHERSON PRO

Американська компанія Boeing може відкрити запасний аеродром для своїх вантажних літаків на базі міжнародного аеропорту «Херсон».

Про це заявив голова постійної комісії Херсонської обласної ради з питань управління об’єктами комунальної власності, архітектури, будівництва та транспорту Юрій Рожков, повідомляє «Укрінформ».

«У Києві компанія Boeing звернулася зараз до «Украероруху» з тим, щоб їм підібрали запасний аеродром. У них запасний аеродром це Сімферополь, але сьогодні вони сідати туди не можуть», — пояснив Рожков.

Компанії потрібна злітно-посадкова смуга завдовжки 3 кілометри і завширшки 45 метрів. Тому вони розглядають два аеропорти — це Львів та Херсон.

«Але Львів сьогодні затиснутий, там усюди багатоповерхові будинки, і вони не можуть подовжити смугу», — розповів чиновник.

Він зазначив, що аеропорт «Херсон» розташований за містом, і тут є можливість подовжити злітно-посадочну смугу.

«День» спробував поговорити про перспективи співпраці Херсона та Boeing з директором аеропорту Григорієм Усиком. Але той вчора не зміг знайти вільної хвилинки для коментаря. Бо, як він пояснив у телефонній розмові з «Днем», «приймає комісію з Києва, 60 депутатів». 

Нагадаємо, міжнародний аеропорт «Херсон» є комунальним підприємством Херсонської обласної ради. Херсонський аеропорт з 2006 року не приймав літаки і до весни 2013 року було фактично непрацюючим підприємством. У 2013 році аеропорт відновив свою роботу.

У понеділок 17 жовтня голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв заявив, що є три потенційні інвестори готові вкладати кошти в розвиток міжнародного аеропорту «Херсон».

«Наш аеропорт потрапив в програму розвитку аеропортів (України. — Ред.). Саме наш, як найбільш підготовлений, і який має проект реконструкції. На сьогодні вже є три потенційні інвестори, які хочуть зайти сюди і розвивати його далі. У нас такий певний, як би, тендер уже відбувається з цього питання», — сказав очільник Херсонщини, але не уточнив, що це за інвестори.

Як зазначив голова ОДА, сьогодні послугами аеропорту «Херсон» користуються, крім жителів Херсонщини, також і жителі інших регіонів України. «Це миколаївці, жителі Кропивницького, навіть з Одеси сюди їздять і із Запоріжжя», — сказав губернатор, додавши, що завдяки херсонському аеропорту економіка області вже отримала від пасажирів, що прилітають через цей аеропорт в регіон і витрачають тут свої гроші, понад 50 млн грн.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати