Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

16 вересня, 00:00

«Роснефть» інтегрується в «Газпром»

За рахунок злиття ВАТ «Газпром» та нафтової компанії «Роснефть» в Росії буде створено велику всесвітню компанію з перспективою її подальшого розширення до транснаціональної. Цю новину повідомив прем’єр-міністр РФ Михайло Фрадков. За його словами, за рахунок поглинання «Роснефти» «відбувається формування контрольного пакету у держави в цій великій компанії» (ВАТ «Газпром»). Іншим завданням такого об’єднання М. Фрадков назвав перетворення «Газпрому» на прозору структуру. «Об’єднання активів нафтових та газових необхідне для підвищення конкурентоспроможності на зарубіжних ринках», — сказав М. Фрадков. Як повідомив голова «Газпрому» Олексій Міллер, «Газпром» заплатить 10,7% своїх акцій за 100% акцій «Роснефти». За словами О. Міллера, внаслідок операції частка держави в компанії збільшиться до 50% плюс одна акція, при цьому держава внесе в обмін на акції «Газпрому», які знаходяться на балансі його «дочок», усі 100% акцій «Роснефти». О. Міллер також повідомив, що до 20 вересня «Газпром» та «Роснефть» підготують спільний план дій щодо інтеграції «Роснафти» у «Газпром». Говорячи про терміни завершення об’єднання «Газпрому» та «Роснефти», О. Міллер сказав: «У 2005 рік увійдемо з новою структурою». Як тепер Україна вестиме справи з таким могутнім нафтогазовим монстром?

П’ятдесят вагонів надано в лізинг

ТОВ «Українська лізингова компанія» (Київ) реалізовувала проект із надання в лізинг рухомого складу виробництва АТ «Крюковський вагонобудівний завод» (Полтавська обл.). Згідно з лізинговим договором, розрахованим на три роки, «Зерноторгова компанія» вже отримала 50 одиниць залізничних вагонів- цистерн, ще 60 одиниць нададуть до кінця поточного року. Авансовий платіж за договором становить 20%, подорожчання об’єкта лізингу в рік — до 10% на рік iз урахуванням страхування. ТОВ «Українська лізингова компанія» спеціалізується на наданні послуг із фінансового й оперативного лізингу майна, яке може бути зараховане до основних фондів.

Металурги не байдужі до морозива

Антимонопольний комітет України дозволив ЗАТ «Донецьксталь-металургійний завод» придбати понад 50% акцій ВАТ «Вінтер» (обидва — Донецьк), що спеціалізується на виробництві морозива. ВАТ «Вінтер», створений у 1994 році, випускає понад 60 найменувань морозива. ЗАТ «Донецьксталь-метзавод», створене на базі Донецького метзаводу, спеціалізується на виробництві металургійної продукції (60% валового прибутку) та торгівлі коксом (40%).

Покупців «охоплять» мультибрендовою мережею

Компанія «Українська торгова гільдія» (УТГ, Київ) підписала ексклюзивний договір про представлення в Україні західноукраїнської мережі стокових мультибрендових магазинів ZOOM. Заплановано відкрити в 2004—2005 році чотири великоформатні магазини в Києві. Мережа представить до 70% стокових товарів західних брендiв і близько 30% українських. За оцінками фахівців УТГ, стокові мультибрендові магазини можуть виступати як «якорі» в торгових і торгово-розважальних центрах, де вони генеруватимуть великі потоки покупців. УТГ є автором київських торгових центрів «Даринок», «Городок» і «Піраміда».

Одеса одержить кредитний рейтинг

Незалежне рейтингове агентство Кредит-Рейтинг учора оголосило про укладення договору на проходження міськрадою Одеси рейтингової процедури для одержання кредитного рейтингу. Протягом місяця агентство вивчатиме внутрішню документацію і фінансову звітність муніципального органа за п’ять останніх років, проводитиме зустрічі з керівництвом i уповноваженими представниками муніципалітету. Передбачається, що в жовтні Одеській міськраді буде привласнений кредитний рейтинг за українською національною шкалою. Міськрада планує залучити фінансування з метою погашення боргів із муніципальної позики 1997 року для наступного виходу на ринки капіталу. Кредитні рейтинги агентства Кредит-Рейтинг на даний час мають міста Південне (Одеська обл.), Запоріжжя, Донецьк, Антрацит (Луганська обл.).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати