Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

15 липня, 00:00

У серпні в Калуші мають намір запустити виробництво поліетилену й етилену

Компанія «Карпатнафтохім» (Калуш, Івано-Франківська область) має намір запустити виробництво поліетилену й етилену в серпні, а вінілхлориду — у вересні 2010 року. Про це повідомив керівник прес-служби підприємства Анатолій Гетманчук. Планується, що потужність виробництва поліетилену становитиме 100 тисяч тонн на рік, етилену — 250 тисяч тонн на рік, вінілхлориду — 250—270 тисяч тонн на рік. Крім того, Гетманчук повідомив, що у вересні планується запуск установки з виробництва хлору й каустичної соди мембранним методом. Потужність виробництва хлору становитиме 200 тисяч тонн на рік, каустичної соди — 180 тисяч тонн на рік. Вартість проекту становить 180—190 мільйонів доларів. Також у планах підприємства запуск у грудні установки з виробництва полівінілхлориду суспензійного. Для цього буде уведена в експлуатацію установка потужністю 300 тисяч тонн, вартість проекту — 210 мільйонів доларів. Нагадаємо, що в 2008 році завод припинив виробництво через складну економічну ситуацію.

АМКУ допускає перегляд свого дозволу на об’єднання «Київстару» та «ВимпелКому»

Антимонопольний комітет допускає прийняття до вересня рішення про перегляд свого дозволу на об’єднання оператора мобільного зв’язку компанії «Київстар» і російського оператора мобільного зв’язку «ВимпелКом». Про це журналістам повідомив голова АМКУ Олексій Костусєв. «Ми найближчим часом ухвалимо рішення щодо цього питання. Я думаю, що протягом місяця точно», — сказав він. Костусєв висловив подив щодо прийняття колишнім керівним складом АМКУ рішення про надання дозволу на таку угоду. «Я не розумію, як попередній склад АМКУ дав дозвіл на це злиття», — сказав він. Голова комітету не уточнив, яким, на його думку, може бути остаточне рішення АМКУ з цього питання. Нагадаємо, у березні АМКУ схвалив об’єднання «ВимпелКому» й «Київстару» без додаткових умов, проте 22 квітня призупинив дозвіл в зв’язку з додатковими фактами, які надав комітету оператор мобільного зв’язку компанія «Астеліт».

В Євпаторії буде побудовано Морський портово-промисловий логістичний комплекс

На о. Донузлав (АРК) буде побудовано Євпаторійський морський портово-промисловий логістичний комплекс, який замінить старий морський порт, повідомляє Головне управління інформаційної політики Ради міністрів автономії. За словами голови Радміну Василя Джарти, який відвідав Євпаторію у вівторок, будівництво нового порту зумовлене, з одного боку, необхідністю вийти на міжнародний ринок контейнерних перевезень і реалізувати інфраструктурний потенціал України, з іншого — наявністю кваліфікованих трудових ресурсів у прилеглих населених пунктах, що лишилися без роботи після ліквідації Кримської військово-морської бази Чорноморського флоту. На першому етапі реалізації проекту, що розробляється, планується перекласти на Південну косу поромну переправу, по якій на Кримський півострів заходять великовантажні автомобілі. На косі вже готовий глибоководний причал, що дозволить заощадити кошти. Планується будівництво автодороги, залізничної лінії, пропускного пункту, терміналу стоянки та інших об’єктів. У результаті реалізації першого етапу проекту Крим зможе приймати пороми місткістю до 150 вантажних автомобілів. Як повідомляє Головне управління інформполітики Радміну, планується, що безпосередньо у Євпаторії лишиться пасажирський порт, буде влаштовано марину європейського класу, а на базі інфраструктури старого порту, можливо, буде створено готельно-розважальний комплекс за прикладом перевлаштування старих вантажних портів у Європі, Ізраїлі, інших країнах. На другому етапі реалізації проекту на Північній косі о. Донузлав передбачається звести нові причали й контейнерний термінал. «Це велика програма. Вона розрахована до 2025 року. Проте вже до 2015 року об’єм грузоперевалки може зрости до 2,5 мільйона тонн, а до 2025-го — до 9 мільйонів тонн. А це вже гідне місце на світових торгівельних шляхах», — підкреслив Джарти.

У реконструкцію Дарницької ТЕЦ планують вкласти два мільярди гривень упродовж 15 років

ЗАТ «ДАРтеплоцентраль» має намір до кінця 2010 року представити програму реконструкції Дарницької ТЕЦ (Київ), яка буде розрахована на 15 років. Як повідомив голова правління ЗАТ «ДАРтеплоцентраль» Юрій Коляда журналістам у середу, на реалізацію цього проекту необхідно мінімум два мільярди гривень, проте окупність проекту становитиме від трьох до п’яти років. Зокрема, значну увагу буде приділено впровадженню сучасних технологій очищення викидів. Окрім того, буде приділено увагу енергозбережним технологіям, і при невеликому збільшенні використання палива планується збільшити ККД устаткування у два рази. Коляда додав, що проект реконструкції вже розроблено й нині перебуває на затвердженні в «Укрдержекспертизі».

Французи будуватимуть на Черкащині завод із виготовлення металевих конструкцій для гіпермаркетів

Завод із виготовлення металевих конструкцій для гіпермаркетів побудують у Черкасах з ініціативи відомої французької компанії «Разек груп». Французи вже визначилися із місцем будівництва і завезли необхідне обладнання. Проте у них є зауваження до владних структур. Президент французької компанії «Разек груп» Патрік Жантій під час зустрічі із головою Черкаської обласної державної адміністрації Сергієм Тулубом не приховував, що неабияк переймається відшкодуванням Україною майже півмільйона євро ПДВ. Як повідомили «Дню» у прес-службі облдержадміністрації, «Разек груп» викупила майже 12 тисяч квадратних метрів складських приміщень заводу «Черкаське Хімволокно», де й планує будувати завод із виготовлення металевих конструкцій для гіпермаркетів. Також на територію України вже ввезено обладнання для виробництва. Очікується, що реалізація проекту забезпечить новими робочими місцями понад двісті черкащан, повідомляє Вікторія КОБИЛЯЦЬКА, Черкаси.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати